Manichiura perfectă poate fi făcută chiar de tine, acasă, dacă știi câteva ponturi de preț. Având în vedere că toate saloanele de înfrumusețare sunt închise pe perioada stării de urgență, dacă vrei să ai unghii frumoase, trebuie să ți le faci singură. Iată cum să procedezi, pas cu pas, pentru a avea mâini impecabile în continuare!

Manichiura perfectă în câțiva pași simpli

 1. Curăță oja de pe unghii cu acetonă

Când îți faci manichiura, trebuie să acorzi atenție și procesului de curățare și pregătire a unghiilor, nu numai celui de aplicare a ojei.

Așadar, începe prin a curăța stratul vechi de ojă cu o dischetă demachiantă îmbibată în acetonă. Chiar dacă nu ai ojă pe unghii, specialiștii în domeniu recomandă totuși curățarea unghiei cu acetonă pentru îndepărtarea murdăriei și a uleiurilor care se regăsesc pe suprafața acesteia.

Este foarte important ca după curățarea unghiilor cu acetonă să te speli pe mâini cu apă și săpun.

 1. Scurtează și pilește unghiile

După ce ai curățat unghiile, le vei scurta – poți face asta numai cu pila, însă dacă unghiile sunt foarte lungi, le poți tăia cu forfecuța.

Pentru a da forma dorită unghiilor (poate fi pătrată, rotundă, migdală sau ascuțită) vei folosi pila. Pentru a nu risca să ți se rupă unghiile, pilește într-o singură direcție – ți se va părea ciudat la început, însă te vei obișnui în scurt timp.

Dacă ai un buffer pentru unghii, e bine să îl folosești pentru a oferi strălucire unghiilor tale.

 1. Împinge cuticulele

Ai nevoie de un băț de portocal pentru împingerea cuticulelor, dar și de o soluție pentru îndepărtarea acestora. Aplică soluția pe cuticule, după care folosește bățul pentru a le împinge. Nu se recomandă tăierea cuticulelor pentru că acestea protejează unghiile de bacteriile cu care ai putea intra în contact.

 1. Hidratează mâinile și cuticulele

Folosește un ulei hidratant pentru mâini și cuticule sau o cremă pentru a îți masa mâinile. Pentru a pregăti unghia pentru aplicarea ojei e necesar să mai ștergi o dată unghiile cu o dischetă îmbibată în acetonă.

 1. Aplică un strat de lac protector

Pentru a crea o barieră protectoare care să împiedice oja să afecteze unghia, dar și pentru a întări unghiile, aplică înainte de ojă un strat de lac protector. Lasă-l să se usuce complet.

 1. Continuă cu 2 straturi de ojă

Aplică primul strat de ojă pe unghii, asigurându-te că nu încarci prea mult pensula cu ojă. Așteaptă apoi 2 minute și continuă cu al doilea strat.

 1. Încheie cu un strat de topcoat

Dacă vrei ca oja să reziste mai mult timp pe unghii, sigilează manichiura cu un strat de topcoat. În acest fel, oja nu se va ciobi și nu va sări de pe unghie timp de cel puțin 5-6 zile.

Lasă unghiile să se usuce complet înainte de a intra în contact cu apa. De asemenea, poți proteja unghiile și poți prelungi durata manichiurii tale prin îngrijirea atentă a acestora în fiecare zi. Asta înseamnă că e bine să folosești zilnic o cremă hidratantă pentru unghii și cuticule, dar și să eviți contactul cu substanțele agresive precum produsele de curățenie ori detergentul de vase. Folosește mănuși atunci când te ocupi de treburile casnice, astfel încât să îți protejezi unghiile.

Sfaturile noastre pentru o manichiură impecabilă sunt următoarele:

 • Investește în produse de calitate pentru îngrijirea unghiilor tale – începând de la soluția pentru cuticule, până la lacul protector și oja colorată, e bine să faci alegeri înțelepte;
 • Fa-ți manichiura o dată la 6-7 zile;
 • Hidratează-ți mâinile zilnic;
 • Nu folosi unghiile pe post de ustensilă pentru desfăcutul dozelor de suc ori a altor tipuri de recipiente.

Idei de manichiură în tendințe în anul 2020

Iată ce se poartă în materie de manichiură anul acesta, pentru a fi în ton cu moda:

Forma de migdală este cea mai în vogă în anul 2020, astfel că unghiile lungi, cu forma alungită sunt foarte hot. Însă pentru o asemenea manichiură ai nevoie de unghii sănătoase și puternice, așa că poate fi nevoie să folosești anumite tratamente sau chiar suplimente alimentare pe bază de biotină.

Foto: Pinterest

Culorile pastelate sunt în tendințe anul acesta atunci când vine vorba despre oje. Rozul pal, lilaul, galbenul pai sunt cele mai căutate. Și nuanțele de nude vor rămâne în lumina reflectoarelor.

Foto: Pinterest

Pe de altă parte, vor fi pe val și nuanțele neon, mai ales în lunile de vară. Rozul intens, verdele neon, galbenul și portocaliul în nuanțe tari se văd foarte bine pe unghii cu forma migdală, însă pentru o asemenea manichiură ai nevoie de o doză zdravănă de curaj.

Foto: Pinterest

Manichiura tip french, considerată demodată în ultimii ani, revine în lumina reflectoarelor. Poți încerca varianta clasică, cu ojă albă în vârful unghiei, dar și variante mai jucăușe, cu diverse culori intense.

Foto: Pinterest