Dacă vrei ca hainele purtate să îți avantajeze trupul, trebuie să ții cont de forma acestuia atunci când le alegi. Odată ce îți identifici tipul de siluetă și începi să te îmbraci în funcție de acesta, vei observa că vei arăta mult mai bine și vei primi numai complimente.

Orice femeie vrea să își mascheze zonele cu care nu se mândrește și, în același timp, să își pună în valoare atuurile. Ei bine, pentru a face asta, trebuie să te îmbraci în funcție de formele corpului tău.

 Ce formă are corpul tău 

Există 4 tipologii principale în care corpul tău se poate încadra:

 Silueta tip clepsidră

Aceasta este considerată și silueta perfectă, pe care toate femeile și-o doresc. Dacă ai alt tip de siluetă, prin hainele purtate trebuie să “mimezi” clepsidra.

Cum recunoști corpul clepsidră:

 • Forme voluptoase
 • Bust și posterior proeminente, însă cu dimensiuni similare
 • Talie bine definită

 

 Silueta tip pară

Femeile cu siluetă tip pară trebuie să micșoreze vizual partea de jos a corpului, începând cu posteriorul, și totodată să pună accentul pe zona umerilor și pe bust.

Cum recunoști corpul pară:

 • Talia este mai amplă decât bustul
 • șoldurile și posteriorul sunt proeminente
 • în comparație cu șoldurile, umerii sunt foarte înguști

 

Siluetă tip măr

Femeile cu siluetă tip măr au în general probleme cu greutatea. Acestea trebuie să își aleagă cu mare atenție hainele purtate pentru că multe piese vestimentare le fac să pară mai plinuțe decât sunt.

Cum recunoști corpul cu formă de măr:

 • umerii sunt mai voluminoși decât șoldurile
 • kilogramele în plus sunt distribuite uniform
 • talia nu este definită deloc (apar așa-zișii colăcei)

 

 Siluetă atletică (rectangulară)

Femeile cu siluetă atletică nu au forme accentuate, de aceea trebuie să le creeze prin iluzii optice.

Cum recunoști corpul atletic:

 • bustul și posteriorul nu sunt proeminente
 • umerii și șoldurile au aproximativ aceleași dimensiuni
 • talia nu este definită

 

 Cum te îmbraci, în funcție de forma corpului tău 

Acum că ai aflat ce formă are corpul tău, trebui să înveți șă să te îmbraci astfel încât să îți pui în valoare atuurile.

Silueta clepsidră

Dacă ai siluetă tip clepsidră, talia este punctul tău forte și nu trebuie să o ascunzi. Poartă haine care urmăresc linia corpului, evită croielile de tip sac, care îți ascund atuurile – adică talia, bustul și posteriorul.

Hainele cambrate trebuie să facă parte din garderoba ta, iar curelele și cordoanele sunt accesorii care nu trebuie să lipsească.

Decolteul în “V” este cel mai potrivit pentru tine, mare atenție însă să nu fie prea adânc întrucât riști să pari vulgară. Sutienele și bustierele ar trebui să fie prietenele tale cele mai bune întrucât un bust generos are nevoie de susținere pentru a arăta bine.

Silueta pară

Silueta pară este caracterizată de șolduri mari și umeri înguști. Dacă ai această siluetă, misiunea ta e cât se poate de simplă: trebuie să echilibrezi formele corpului, făcând umerii să pară mai ampli și șoldurile mai înguste.

Rochiile cu croială în A, topurile cu volănașe, pantalonii palazzo, bluzele cu vedere la abdomen ori decolteurile în “V” sunt piese vestimentare care te avantajează, mai ales dacă știi cum să le porți.

Silueta măr

Dacă ai siluetă de tip măr, trebuie să distragi atenția de la zona taliei și să evidențiezi picioarele și bustul. Scopul tău este să alungești vizual corpul.

Poartă rochii și bluze cu mâneci trei sferturi sau lungi, alege decolteurile în “V”, dar și pantalonii evazați. Poartă bluze drapate ori cu diverse imprimeuri.

Nu îți accesoriza ținutele cu curele prinse în talie.

Silueta atletică

Ai un corp atletic, cu forme foarte puțin proeminente, așa că scopul tău este să creezi vizual forme generoase.

Poartă haine care îți creează talie, nu te teme să folosești curele sau accesorii în talie și folosește și volanele în punctele cheie – bust, șolduri, pentru a crea volum.

Fustele și rochiile mini te avantajează pentru că ai picioare lungi și frumoase. De asemenea, e indicat să folosești lenjerie intimă modelatoare – nu trebuie să fugi de sutientul cu push-up.

Evită hainele cu croială dreaptă, bărbătească, începând de la sacourile supradimensionate și până la pantalonii largi ori cargo.

Vei observa că imediat ce vei începe să te îmbraci în haine care te avantajează, vei avea mai multă încredere în tine, te vei simți mai frumoasă și vei primi numai complimente.