Din cauza pandemiei de Covid-19, toate saloanele de înfrumusețare s-au închis, însă nu trebuie să te întristezi, pentru că te învățăm, pas cu pas, cum să te vopsești acasă și să ai rezultate ca la salon.

Dacă trebuie să stai în autoizolare la domiciliu nu înseamnă că trebuie să îți neglijezi look-ul. Un păr nevopsit, cu rădăcini crescute și cu fire albe care ies la iveală, va contribui la starea accentuată de tristețe cauzată deja de noul coronavirus și de toate consecințele acestei pandemii. Pe de altă parte însă, un păr îngrijit, vopsit și lucios, îți va îmbunătăți starea de spirit și te va ajuta să te simți mai bine în această perioadă. O femeie trebuie să arate bine în orice împrejurări, iar carantina nu face excepție, așa că află cum te vopsești acasă, în câțiva paști simpli.

În cazul în care ai un hairstylist la care mergi în mod obișnuit, e bine să îi ceri lui sfaturi cu privire la vopsitul acasă, întrucât îți cunoaște tipul de păr, îți știe gusturile și îți va face recomandări mai mult decât potrivite. Dacă însă nu ai un hairstylist la care să mergi în mod constant, am vorbit noi cu unul, pentru ca tu să nu dai greș. Georgiana Rusen, hairstylist cu experiență de peste 15 ani, îți oferă următoarele sfaturi, pentru ca tu să înțelegi cum să te vopsești acasă:

 • “Să nu alegi niciodată vopseaua după poza de pe cutie, pentru că sunt șanse mici să obții același rezultat. Diferă culoarea obținută în funcție de cea a părului tău. Reține că numărul de pe cutie este cel mai relevant în alegerea nuanței potrivite. Numărul 1 este cel mai închis, iar 12 cel mai deschis, așa că, în funcție de cât de deschis sau închis vrei să ai părul, vei alege un număr potrivit.”
 • “Vei aplica vopseaua începând din spate, de la ceafă, către față. Excepție de la această regulă se face dacă ai foarte multe fire de păr alb în față – vopseaua se va aplica întotdeauna mai întâi pe zonele cu păr alb.”
 • “Timpul de expunere este între 35 și 50 de minute. Vei lăsa vopseaua 50 de minute numai dacă ai mult păr alb, altfel e suficient să o lași să acționeze 35-45 de minute.”
 • “Mare atenție la alegerea culorii – sfatul meu este să alegi mai degrabă un ton deschis, decât unul prea închis.”

O altă recomandare de care să ții cont este aceasta: nu îți modifica nuanța părului cu mai mult de 2 tonuri. Dacă ești brunetă și vrei să te faci blondă, așteaptă până când lucrurile vor reveni la normal și vei putea apela la un specialist. Asta pentru că probabilitatea unei reușite este destul de mică și fie te vei trezi cu o culoare deloc apropiată de ce visai, fie îți vei distruge părul.

Cum te vopsești acasă, în 5 pași simpli

 1. Achiziționează vopseaua (de preferat una profesională, pentru rezultate cât mai bune), apoi lasă-ți părul nespălat 2-3 zile. Vopseaua este agresivă cu scalpul tău, de aceea e bine să lași uleiurile naturale ale pielii să creeze un strat protector înainte de a îți vopsi părul. Dacă îți vopsești părul proaspăt spălat, există riscul de a irita pielea capului și de a face cojițe.
 2. Citește cu atenție instrucțiunile de pe cutia de vopsea și respectă-le întocmai. Nu lăsa vopseaua să acționeze mai mult timp decât îți recomandă producătorul.
 3. Împarte-ți părul în mai multe secțiuni și începe apoi aplicarea, pornind de la ceafă. Continuă până când ajungi în față, deasupra frunții.
 4. Lasă vopseaua să acționeze, după ce îți acoperi scalpul cu o cască de duș. Evită să stai în fața unui geam deschis sau în locuri în care este frig, pentru că vopseaua acționează bine când este cald.
 5. Îndepărtează vopseaua de pe păr, clătind abundent cu dușul. Șamponează de două ori, după care aplică o mască hidratantă, dar și un tratament care nu necesită clătire, la final. Usucă bine părul și bucură-te de rezultate.

Cum te vopsești acasă dacă vrei șuvițe

Este de preferat să apelezi la specialist pentru șuvițe, întrucât lucrurile nu sunt atât de simple ca în cazul vopsitului întregii podoabe capilare, însă dacă nu ai răbdare și vrei să faci asta, respectă indicațiile noastre.

 1. Spală-ți părul și usucă-l bine.
 2. Pentru șuvițe subtile e recomandat să folosești o vopsea cu 1-2 tonuri mai deschisă decât culoarea părului tău. Prinde-ți calota podoabei capilare în vârful capului, cu un clește de păr, apoi poți începe.
 3. Începând din zona tâmplelor, vei lua o bucată lungă de folie de aluminiu, tăiată în formă dreptunghiulară, și o vei așeza ca în poza de mai jos. Cu coada de la pensula de vopsit vei trage câteva șuvițe, lăsând distanță de cel puțin 1 cm între ele. Aplică apoi vopseaua de sus până jos, la vârfuri. Vei împături apoi folia de aluminiu astfel încât vopseaua să nu poată ieși. Continuă așa, lăsând o distanță de 1 cm între șuvițe. După ce termini pe lungimea respectivă, prinde părul cu șuvițe în cleștele din creștetul capului și continuă mai jos cu alte șuvițe.
 4. Lasă apoi vopseaua de păr să acționeze conform indicațiilor de pe ambajal, după care așază-ți capul deasupra căzii și trage foliile de aluminiu, iar apoi clătește imediat părul.
 5. Șamponează, aplică mască și balsam, apoi usucă-ți părul și bucură-te de rezultate.

Cum îți deschizi culoarea părului, dacă l-ai vopsit prea închis

Ai vrut să obții un șaten natural și părul tău este aproape negru? Nu te panica, există câteva metode prin care poți repara această greșeală:

 • Dacă nuanța este doar puțin mai închisă decât îți doreai, mai spală o dată, de două ori, părul și se va deschide. Însă dacă este mult prea închisă, amestecă puțin șampon clarifiant cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu, aplică pe păr acest amestec, lasă-l să acționeze 5 minute, apoi spală-ți părul cum o faci de obicei. După ce clătești vei avea părul mai deschis la culoare.
 • Aplică pe părul umed ulei de măsline din belșug și lasă-l să acționeze, după ce acoperi scalpul cu o cască de duș și cu un prosop, cel puțin 3 ore. Spală apoi părul bine.
 • Spală-ți părul și clătește-l cu zeamă de lămâie – aciditatea acesteia va îndepărta pigmentul de vopsea din textura firelor de păr.

Cum îți închizi culoarea părului dacă l-ai vopsit prea deschis

Dacă nuanța obținută nu este cea dorită, ci este mai deschisă, lucrurile sunt ceva mai simple – iată ce poți face:

 • Aplică un nuanțator în culoarea dorită, pentru a închide părul fără să îl mai supui unei vopsiri agresive. Nuanțatorul închide culoarea în timp ce hidratează părul.
 • Vopsește din nou părul, cu o vopsea cu 1-2 tonuri mai închisă, însă cu o formulă mai blândă, fără amoniac.