Reuniunea de 10 ani de la încheierea liceului reprezintă un prilej de bucurie cauzat de întalnirea colegilor alături de care ai petrecut 4 ani importanți din viață. Trebuie să recunoaștem însă că reprezintă totodată o ocazie de a te prezenta în fața colegilor în varianta matură, de preferat îmbunătățită. Și cum știm deja că hainele purtate sunt o formă de  exprimare, nu e de mirare că ținuta purtată îți poate da mari bătăi de cap.

Regula de aur pe care trebuie să o respecți atunci când îți alegi ținuta pentru reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului este următoarea: “keep it simple”. Less is more așa că e foarte important să nu îți pui pe tine cele mai stridente sau scumpe haine din șifonier, dar nici cele mai opulente bijuterii.

Alege-ți mai degrabă o ținută simplă, însă sofisticată, care să îți avantajeze corpul și să atragă atenția, fără a fi însă prea extravagantă. Dacă exagerezi, mesajul transmis va fi unul care nu te avantajează și nu vrei să riști să primești o etichetă pe care nu o meriți, doar pentru că te-ai străduit prea tare să faci o impresie bună.

 De ce trebuie să ții cont când alegi outfit-ul pentru reuniune 

Momentul zilei – dacă evenimentul are loc în prima parte a zilei sau la amiază, ținuta pe care o vei alege va fi diferită decât dacă reuniunea ar avea loc seara. Trebuie să ții cont de ora la care are loc întâlnirea, pentru a te îmbraca adecvat. De pildă, dacă pe timpul zilei poți purta o rochie casual sau office cu sandale, seara e mai indicat să opezi pentru o rochie de tip cocktail.

Poți verifica, înainte cu câteva zile, și prognoza meteo, astfel încât să îți poți adapta ținuta la condițiile meteorologice din ziua respectivă.

Locul în care se desfășoară evenimentul – pe lângă momentul zilei în care are loc reuniunea, trebuie să ții cont și de locul întâlnirii. Spre exemplu, într-un fel te vei îmbrăca dacă reuniunea are loc la o terasă din cartier și altfel dacă petreceți seara la un restaurant fancy sau chiar la un salon de evenimente.

Piesele care te avantajează – dacă vrei să te simți și să arăți bine, e recomandat să mizezi pe piesele vestimentare care îți avantajează trupul. Dacă pe tine te avantajează mai degrabă rochiile midi, nu alege una scurtă doar pentru a epata.

Nu te lăsa ademenită de piesele noi din colecțiile vestimentare de la mall și mergi mai degrabă la sigur cu ce știi că îți vine bine. Dacă nu ești convinsă că faci alegerea cea mai bună, cere părerea unei prietene apropiate și apelează la sinceritatea acesteia.

Zona de confort – un asemenea moment nu este potrivit pentru a ieși din zona de confort, chiar dacă îți dorești să impresionezi. De pildă, dacă în mod normal porți numai pantofi cu talpă joasă, nu ar trebui să porți tocuri foarte înalte din dorința de a arăta bine – efectul ar putea fi invers.

Ține cont de vârsta pe care o ai – nu mai ai 19 ani, ci aproape 30, așa că ținuta ta trebuie să fie potrivită vârstei pe care o ai. Așadar, ia-ți gândul de la fustițe plisate, bluze cu bustul la vedere ori alte piese vestimentare potrivite mai degrabă adolescentelor.

 Idei de ținute potrivite pentru reuniunea de 10 ani de la terminarea liceului 

Outfit business casual – nu vei da greș cu o ținută serioasă, însă cu un iz relaxat și modern. Poți purta o fustă sau o pereche de pantaloni drepți cu un top simplu și cu un sacou supradimensionat. De asemenea, poți alege o pereche de pantaloni conici, pe care să îi porți cu o jachetă sport.

Ținuta de inspirație romantică – o rochie vaporoasă, fie midi, fie cu cel mult o palmă deasupra genunchilor, accesorizată cu o pereche de pantofi cu toc decent, te va face să arăți bine fără să pară că te-ai străduit prea mult.

Outfit dressy casual – poartăo rochie neagră, simplă, nici prea scurtă nici prea lungă, cu o pereche de sandale cu toc gros sau cu botine și o jachetă din denim și ai obținut o ținută simplă, însă totodată sofisticată.

 

Ce să NU porți la reuniunea de liceu:

  • Haine foarte mulate
  • Piese vestimentare care lasă prea multă piele la vedere
  • Bluze/ rochii prea decoltate
  • Pantaloni scurți
  • Trening, colanți sau alte haine sport
  • Dresuri plasă
  • Materiale și imprimeuri stridente (sclipici, animal print)
  • Tocuri foarte înalte

 

Indiferent de ținuta aleasă, asigură-te că nu neglijezi coafura și machiajul. Și la aceste capitole trebuie să rămâi rezervată, ideal fiind să optezi pentru un look cât mai natural. O coafură relaxată, fie cu părul desprins, fie cu părul prins în coadă este mai mult decât potrivită pentru o asemenea ocazie. Evită buclele foarte strânse și cocurile elegante, de nuntă.

În ceea ce privește machiajul, mergi pe nuanțe pastelate, mate și evită tot ce este prea țipător: machiajul de tip smokey eyes, sclipici, gene false.