Știai că poți obține păr gri cu albastru de metil? Iată cum să procedezi, pas cu pas, pentru a obține o nuanță plăcută de gri-argintiu, nu una de albastru, turcoaz sau verde.

Blondul platinat, cu reflexe gri, este una dintre culorile de păr la care multe femei râvnesc, însă nu este ușor de obținut, nici de menținut. Pentru a obține în primă fază culoarea este necesar să apelezi la ajutorul unui hairstylist care fie doar va vopsi podoaba capilară, fie o va și decolora, dacă este cazul – femeile brunete, de pildă, nu pot ajunge la blond platinat decât prin decolorări repetate. După ce ai ajuns la blondul platinat ideal începe adevărata provocare – cum să menții tonurile cenușiu de la o spălare la alta? Răspunsul este simplu: prin nuanțarea părului. Există în magazine o gamă foarte variată de nuanțatoare, sub formă de mască sau chiar șampon. Însă o variantă mult mai ieftină și la îndemână este banalul albastru de metil, pe care îl găsim în farmacii sub denumirea de albastru de metilen.

Îți poți vopsi părul gri cu albastru de metilen, însă condiția este să ai deja părul blond, pentru a obține blondul platinat la care visezi.

Păr gri cu albastru de metil – cum să procedezi, pas cu pas

Albastrul de metilen este folosit în special pe post de medicament, fiind găsit atât în farmaciile umane, cât și în cele veterinare. Pentru uz extern, dar și intern, acesta este utilizat în special pentru proprietățile antibacteriene, antiseptice, anaglezice și dezinfectante. Totodată, însă, este și un colorant la îndemână pentru textile și chiar și pentru păr. Unde mai pui că este și extrem de ieftin, comparativ cu vopselurile semi-permanente și nuanțatoarele de păr pe care le găsim în magazinele de produse cosmetice? O sticluță de soluție de albastru de metilen nu costă mai mult de câțiva lei. Mai jos îți explicăm 2 metode prin care poți să îți faci podaoaba capilară gri folosindu-l.

  1. Mască de păr colorantă cu albastru de metilen

Spală-ți părul așa cum o faci de obicei – albastrul de metilen prinde mai bine pe părul umed. Pune apoi într-un castronel o cantitate generoasă de balsam de păr, în care vei adăuga câteva picături de albastru de metil. Aplică balsamul colorat cu albastru de metil pe toată podoaba capilară, folosindu-ți mâinile. Ideal ar fi să folosești mănuși de unică folosință pentru această operațiune, altfel riști să rămâi câteva zile cu palmele albastre.

Nu lăsa balsamul de păr mai mult de câteva minute, apoi clătește-l folosind apă din abundență. Albastrul de metil neutralizează tonul gălbui al blondului, oferindu-i mai degrabă reflexe cenușii. Dacă nu ești mulțumită de intensitatea griului obținut, la următoarea spălare poți folosi o cantitate mai mare de albastru de metil. Nuațarea făcută astfel trebuie repetată odată la câteva săptămâni pentru că șamponările repetate îndepărtează pigmentul provenit de la albastrul de metil.

  1. Clătirea cu apă cu albastru de metilen

O altă metodă și mai rapidă prin care poți să îți faci păr gri cu albastru de metil este următoarea: umple o sticluță cu pulverizator cu apă, apoi dizolvă în ea câteva picături de albastru de metilen. Pulverizează pe părul uscat și bucură-te de rezultate. Dacă ți se pare prea pigmentat, clătește sau chiar spală-ți părul și se va mai decolora.

Pont: secretul este, la ambele metode de nuanțare, să te limitezi la o cantitate mică de albastru de metil, cel puțin la primele încercări. Altfel riști să te trezești cu părul turcoaz, albastru intens sau verde și să nu fii pregătită pentru o asemenea schimbare.

Cum îți menții părul gri

Aceste metode de nuanțare a părului vor fi mai eficiente dacă respecți următoarele recomandări:

  • Nu îți expune părul la soare – nu numai pentru că razele soarelui îl depigmentează, ci și pentru că acestea îl deshidratează în profunzime;
  • Poartă cască atunci când înoți în piscină, pentru că apa cu clor îl va decolora și îi va oferi o nuanță de verde deloc plăcută/ același lucru este valabil și pentru sesiunile de înot de la mare, în apă sărată;
  • Evită produsele de styling pe bază de alcool pentru că și acestea decolorează nuanța părului, însă totodată agresează firul de păr și în timp îl deteriorează.

Pentru a afla mai multe despre îngrijirea părului blond, citește acest articol.