Designerii români sunt extrem de talentați, iar creațiile lor sunt apreciate și de cei mai aspri critici de modă de peste Ocean. Nu este de mirare că multe vedete internaționale aleg să își facă apariția pe covorul roșu, în pictoriale sau chiar în videoclipuri îmbrăcate în piese vestimentare semnate de designeri români.

Multe vedete de la Hollywood au preferat rochiile designerilor din România, în defavoarea celor semnate de numele celebre din spatele marilor case de modă.

Ingrid Vlasov a fost primul designer român care a îmbrăcat o vedetă de peste Ocean. În anul 2010, Lady Gaga a fost surprinsă de paparazzi purtând o rochie din colecția creatoarei de modă autohtone. Cântăreața a apreciat ținuta româncei, pentru că un an mai târziu, artista a apărut din nou cu o rochie realizată de Ingrid Vlasov.

Foto: Pinterest

Maria Lucia Hohan s-a făcut remarcată peste Ocean cu brandul MLH încă din anul 2011, când Jennifer Hudson i-a purtat pentru prima dată o creație la un eveniment monden – aniversarea lui Barack Obama. Apoi, aparițiile vedetelor de talie internațioanlă îmbrăcate în rochii semnate MLH au curs în valuri. Jennifer Lopez, Beyonce, Shakira, Carrie Underwood, Demi Lovato, Emma Roberts, Kristin Cavallara, Maria Sharapova, Taylor Swift, Megan Fox și Nicole Kidman sunt doar câteva dintre celebritățile care au ales să poarte creațiile designerului român.

Foto: Pinterest

Aura Cercel, fondatoarea brandului Eva Culture, este un alt designer român al cărui talent a impresionat peste Ocean, unde s-a și mutat după ce rezultatele muncii sale au început să se vadă. Vedete precum Amber Heard, Rihanna, Halle Berry ori Miley Cyrus i-au îmbrăcat creațiile.

Foto: Pinterest

Andreea Constantin, cea care a fondat brandul Rhea Costa, a cucerit mai întâi inimile româncelor, iar apoi ale vedetelor internaționale. Britney Spears, Nicole Scherzinger, Carrie Underwood și Tyra Banks sunt doar câteva nume celebre care au ales să își facă apariția la evenimente mondene purtând creații marca Rhea Costa.

Foto: Pinterest

Andreea Badală a pus bazele brandului Murmur în anul 2011 și nu a durat mult până când acestea au apărut pe marile scene ale lumii, purtate de vedete precum Madonna, Beyonce, Lady Gaga, Ariana Grane, Dua Lipa sau Kylie Jenner.

Foto: Pinterest

Dinu Bodiciu, designer vestimentar din Timișoara, a reușit și el să o convingă pe Lady Gaga să îi poarte creațiile. Artista și-a făcut apariția la emisiunea de succes „Tonight Show with Jay Leno” îmbrăcată într-un costum roșu, din două piese, semnat Dinu Bodiciu.

Foto: Pinterest

Lorena Sârbu este un apreciat designer vestimentar, care locuiește în SUA, însă este născută și crescută în Timișoara. Creațiile sale se regăsesc în showroom-urile din New York și L.A. și sunt adesea purtate de vedete precum Jennifer Lopez, Giuliana Rancic, Eva Longoria ori Brooke Anderson, care îi sunt cliente fidele.

Foto: Pinterest