Îți dorești extensii de gene? Iată ce ar trebui să știi înainte de a apela la acest truc de înfrumusețare pentru gene mai dese și mai voluminoase! Cu cât ești mai bine informată, cu atât mai mic este riscul să fii dezamăgită de rezultatele obținute.

Femeile care apelează la extensiile de gene o fac nu numai pentru a avea gene mai frumoase, ci și pentru a simplifica rutina zilnică de make-up. Dacă ai extensii de gene, nu mai e nevoie să aplici zilnic mascara. Mai mult decât atât, pentru că extensiile îți conturează foarte bine pleoapa superioară, poți renunța chiar și la eyeliner ori la machiajul ochilor.

În ciuda miturilor, make-up artiștii ne asigură că extensiile nu ne afectează genele, dacă sunt aplicate și îngrijite în mod corect. Totuși, în urma unor ani întregi de aplicare greșită a extensiilor de gene, cele naturale ar putea avea de suferit. Acest lucru se întâmplă, însă, foarte rar.

extensii_de_gene

Foto: Pinterest

Avantajele extensiilor de gene

Arată mult mai bine decât mascara. Extensiile de gene oferă mult mai mult volum decât mascara, iar aspectul obținut este unul mai natural.

Oferă un aer mai natural decât genele false. Genele false, fie ele tip banda sau smocuri, oferă volum genelor, însă efectul obținut nu este nici pe departe unul natural. Extensiile de gene, însă, sunt aplicate fir cu fir, între genele tale naturale, astfel încât au un aspect foarte firesc, mai ales dacă nu exagerezi din punct de vedere al volumului. Tentația de a alege extensii de gene foarte dramatice este mare, însă pentru machiajul de zi cu zi nu sunt recomandate.

Te ajută să economisești timp. Chiar dacă o dată la două sau trei săptămâni trebuie să mergi la programarea pentru întreținerea genelor, în fiecare dimineață vei economisi timp prețios pe care altfel l-ai pierde aplicând două straturi de mascara sau chiar un machiaj complet al ochilor. Avantajul major al extensiilor de gene este că te ajută să arăți ca scoasă din cutie, fără să aplici pic de make-up.

Este important de menționat că o ședință de aplicare a extensiilor de gene durează, în medie, o oră și jumătate. Însă este un proces relaxant, în care nu trebuie să faci altceva decât să stai întinsă pe un pat confortabil, în timp ce un specialist se asigură că îți conturează privirea cu cele mai frumoase gene.

Extensiile de gene se pot personaliza. Spre deosebire de genele false tip bandă, extensiile se pot personaliza. Concret, asta înseamnă că firele sunt alese și lipite în așa fel încât să se potrivească cu forma ochilor tăi și cu efectul pe care îți dorești să îl obții. Cu extensiile de gene îți poți alungi ochii, poți crea efect de mărire, la fel cum poți să îi și micșorezi – important este să știi ce te avantajează și să te lași pe mâna unui profesionist.

Dezavantaje extensiilor de gene

Sunt destul de costisitoare. Extensiile de gene costă între 150 și 300 lei, adică mult mai mult decât un rimel pe care îl folosești cel puțin 3 luni. Întreținerea acestora costă la fel de mult și se face la 3-6 săptămâni.

Necesită o îngrijire aparte. Extensiile de gene te obligă să îți modifici rutina zilnică de beauty. Pentru ca acestea să arate impecabil din momentul aplicării și până la ședința de întreținere, trebuie să ții cont de câteva lucruri. În primul rând, nu vei mai putea folosi demachiant și produse de make-up pe bază de ulei, întrucât genele se vor desprinde. Dacă folosești tuș, va trebui să te obișnuiești să îl îndepărtezi cu ajutorul unui bețișor de ureche, pentru ca extensiile să nu cadă în timpul demachierii clasice. Apoi, va trebui să îți speli cu atenție fața, mai ales zona ochilor, pentru a nu afecta aspectul genelor. Poți uita de frecarea feței cu prosopul ori de dormitul pe burtă, cu fața cufundată în pernă. Va fi, de asemenea, nevoie să îți aranjezi în fiecare dimineață genele ciufulite cu ajutorul unei perii de rimel curate și uscate.

Extensiile de gene îți vor modifica radical look-ul, te vor scuti de multe griji, însă totodată trebuie să fii conștientă că nu sunt pentru toată lumea. Asigură-te că înțelegi exact ce presupune această schimbare, pentru a nu fi dezamăgită de rezultat. De asemenea, este recomandat să apelezi la ajutorul unui specialist pentru a îți pune extensii de gene – în acest fel vei reduce riscul de a avea extensii puse incorect.