O mulțime de cărți despre modă îți pot servi drept inspirație, dacă ești interesată de această industrie. Pentru început, noi îți recomandăm 7 dintre acestea!

  1. 12 creatoare care au schimbat istoria, Bertrand Meyer-Stabley, editura Baroque Books&Arts

Jurnalistul Bertrand Meyer-Stabley prezintă în cele 392 de pagini ale acestei cărți cele mai renumite creatoare de modă din toate timpurile. De la Coco Chanel și Elsa Schiaparelli și până la Vivienne Westwood, vei regăsi poveștile de viață și de succes ale femeilor care au schimbat pentru totdeauna industria modei. O lectură plăcută pentru orice femeie, dar și o sursă de inspirație pentru cele cu adevărat pasionate de modă.

  1. 12 creatori care au schimbat istoria, Betrand Meyer Stabley, editura Baroque Books&Arts

La fel ca în cazul primei recomandări, și aici sunt prezentate poveștile de succes a 12 creatori de modă care au scris istorie. Printre aceștia se numără bineînțeles Karl Lagerfeld, John Galliano și Jean Paul Gaultier. Este o carte ce merită citită, mai ales dacă te atrage lumea modei.

  1. Coco Chanel, Edmonde Charles-Roux, editura RAO

Numele Coco Chanel apoape că a devenit sinonim cu moda feminină, iar acest lucru nu este deloc întâmplător. Această carte prezintă povestea neștiută a celei ce a devenit cea mai cunoscută creatoare de modă din lume. De la originile sale pe care a încercat din răsputeri să le ascundă, până la abandonul în orfelinatul unei biserici catolice și jobul de cântăreață în cafeneaua “Moulins La Rotonde”, vei parcurge tot drumul către succes al celei care a devenit una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea. Această carte îți va da impulsul de care ai nevoie pentru a îți depăși limitele fără să te temi de eșec.

  1. Bijuterii de legendă, Bertrand Meyer-Stabley & Laurence Catinot-Crost, editura Baroque Books&Arts

Bijuteriile au fost întotdeauna folosite cu succes pentru accesorizarea ținutelor. Din Egiptul Antic și până în zilele noastre, o brățară sau o broșă bătută în pietre prețioase transformă complet și cea mai banală ținută vestimentară. Află totul despre bijuteriile care au intrat în istorie, pentru a înțelege rolul major pe care acestea îl au în industria modei.

  1. Moda. Istoria completă, Marnie Fogg, editura RAO

Pentru a înțelege un fenomen, trebuie să îi știi istoria, să îi înțelegi trecutul. Așadar, dacă ești cu adevărat pasionată de modă, această carte nu trebuie să îți lipsească din bibliotecă. Ilustrată cu peste 1000 de imagini reprezentative, te va purta prin cele mai importante etape din istoria modei, de la Roma Antică, până la dinastia Tang din China, și de la costumele specifice Renașterii până la perioada Art Deco. O carte care va fi apreciată de persoanele care vor să studieze în profunzime fenomenul denumit modă.

carti_despre_moda

Foto: Pinterest

  1. Artă, stil, costum, Adina Nanu, editura NOI Media Print

Aceasta este singura carte de istorie a costumului scrisă de un autor român. Profesoară de istoria artelor, precum și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Adina Nanu a folosit o serie de materiale iconografice în această lucrare, oferindu-i astfel o valoare inestimabilă. Este o carte recomandată persoanelor care vor să aprofundeze istoria costumului.

  1. În numele lui Gucci, Patricia Gucci, editura Baroque Books&Arts

Gucci este unul dintre cele mai apreciate branduri din industria modei, iar această carte îți oferă prilejul să afli povestea acestui brand așa cum numai un membru al familiei Gucci o poate spune. Patricia Gucci, fiica lui Aldo Gucci și nepoata lui Guccio Gucci, fondatori ai celebrei case de modă, dezvăluie secrete neștiute de familie. “În numele lui Gucci” este o carte ce merită citită nu numai pentru că are legătură cu unul dintre cele mai puternice branduri din industria fashion, ci și pentru că este o lectură plăcută, având o narațiune complexă.

Aceste cărți despre modă îți vor oferi o sumedenie de informații noi, care îți vor modifica viziunea asupra industriei modei. Pentru persoanele interesate de modă sunt suficiente, însă dacă în urma lecturilor constați că ți-a crescut interesul pentru acest domeniu, poți continua să citești cărți despre modă – piața este extrem de ofertantă din acest punct de vedere.

Mai mult decât atât, recomandările de carte de mai sus pot fi și idei de cadou excelente pentru femeile din viața ta, fie că sunt pasionate de modă declarate, fie că nu.