Fusta lungă cu crăpătură pe picior nu pare să se demodeze niciodată, așa că, dacă investești într-o asemenea piesă, o poți purta apoi ani la rând, adaptată și accesorizată în funcție de tendințe. 

Pentru ca fusta lungă cu crăpătură pe picior să te avantajeze, trebuie însă să știi cum să o porți corect – iată câteva reguli de la care să nu te abați când porți această piesă vestimentară:

1. Evită fustele cu crăpături foarte înalte, care încep din partea de sus a piciorului.

Acestea sunt sexy, arată foarte bine pe covorul roșu ori în ședințele foto, însă în viața reală capătă un iz vulgar. Asta pentru că în mers sau în timpul dansului, o fustă lungă cu crăpătură până sus va expune prea multă piele și chiar și zonele intime în timpul anumitor mișcări. De aceea este bine să te limitezi la o crăpătură pe un picior până la genunchi sau cu cel mult o palmă mai sus de genunchi.

2. Poartă dres de culoarea piciorului pe dedesubt.

Dacă încălțările și contextul îți permit, la o fustă lungă cu crăpătură, mai ales pe timpul serii, poartă un dres culoarea piciorului din mătase naturală, care să uniformizeze nuanța piciorului și să îi ofere un aspect finisat. Un picior îmbrăcat într-un dres de calitate superioară va arăta întotdeauna mai bine decât piciorul dezgolit. 

3. Nu alege o bluză prea decoltată.

Fusta lungă cu crăpătură pe un picior este o piesă statement, așa că ea trebuie să fie elementul central al ținutei. Alege, așadar, cu mare atenție topul pe care îl vei purta cu acest tip de fustă. O bluză prea decoltată sau transparentă va crea un dezechilibru, în timp ce un top adecvat va crea un echilibru și astfel outfit-ul va fi unul armonios.

4. Poart-o cu tocuri.

Fusta lungă, în general, scurtează picioarele. Este adevărat că, în cazul celei cu crăpătură pe un picior, efectul de scurtare a picioarelor este estompat, însă ideal ar fi totuși să o porți cu pantofi sau sandale cu toc. În acest fel, se creează iluzia optică de picioare foarte lungi – ar fi păcat să nu profiți de acest mic truc. 

Totuși, este important să știi că fusta lungă cu crăpătură poate fi purtată și cu sandale cu talpă joasă sau cu alte încălțări fără toc, însă în contexte mai relaxate, cum ar fi la plajă ori la piscină. 

5. Poart-o cu lenjerie modelatoare.

Fusta lungă, cu șliț pe un picior, poate fi purtată cu lenjerie modelatoare pe dedesubt. Astfel, silueta va fi alungită și tu vei părea mai slabă cu câteva kilograme. Mare atenție, însă, la tipul de lenjerie modelatoare ales – orientează-te către body-uri sau chiloți modelatori cu talie înaltă. Pantalonii modelatori cu lungimea celor de ciclism se pot vedea prin crăpătura fustei în timpul anumitor mișcări, așa că trebuie evitați. Pentru a te asigura că șlițul fustei nu expune lenjeria intimă, când te probezi asigură-te că faci tot felul de mișcări și urmărește-te cu atenție în oglindă.

6. Poartă fusta lungă cu șliț în locurile și momentele potrivite.

Această piesă vestimentară nu poate fi purtată oriunde, oricând. În general, este potrivită pentru ocaziile speciale, nu pentru ținutele de zi cu zi. De pildă, oricât de mult ți-ar plăcea o asemenea fustă și oricât de bine ai integra-o într-o ținută de zi, ea nu va fi potrivită pentru mersul la birou. 

7. Asigură-te că alegi măsura potrivită. 

În general este important să porți haine care ți se potrivesc, însă în cazul fustei cu șliț pe un picior este esențial. Asta pentru că o măsură prea mică va determina crăpătura să se lărgească în mod inestetic, iar astfel fusta va părea că se rupe din moment în moment (lucru care nu este imposibil). Pe de altă parte, o măsură prea mare nu va permite crăpăturii să se așeze bine și va apărea disconfortul la mers. 

Fusta lungă cu crăpătură pe un picior este o piesă valoroasă pentru garderoba oricărei femei. Cu toate că poate părea greu de purtat, nu este deloc, trebuie doar să aplici regulile de mai sus atunci când îți alcătuiești ținuta. Integrată corect într-o ținută echilibrată, aceasta îți va alungi picioarele, îți va subția talia și te va ajuta să ai o apariție wow. 

*Nu știi cum să porți fusta plisată? Citește acest articol și nu vei mai avea această problemă :-).