Codul vestimentar impus la o nuntă interzice purtarea anumitor haine sau accesorii. Este bine să respecți regulile nescrise cu privire la alegerea ținutei ideale pentru participarea la o nuntă în calitate de invitat, altfel poți fi considerat nepoliticos sau lipsit de stil.

Prin haine alese în ton cu nunta, îți arăți respectul față de miri, care te-au invitat să le fii alături într-o zi atât de specială pentru ei.

Ce haine și accesorii să NU porți niciodată la o nuntă

  1. Haine albe

Cea mai gravă gafă vestimentară pe care o poți comite la o nuntă este să apari îmbrăcată într-o rochie ori într-un costum de culoare albă. Albul, fie el imaculat, de nuanța untului ori ivoire, este întotdeauna rezervat miresei. Așadar, dacă apari într-o ținută albă, vei fi considerată nepoliticoasă, întrucât va părea că vrei să eclipsezi mireasa.

Foto: Pinterest

  1. O salopetă

Salopetele sunt la modă în acest sezon, iar în magazine găsești și modele elegante. Abține-te, însă, dacă vrei să porți o salopetă, fie ea și elegantă, la o nuntă. Această piesă vestimentară nu este suficient de prețioasă pentru a se încadra în codul vestimentar impus de o nuntă.

Foto: Pinterest

  1. O rochie prea scurtă sau prea decupată

Rochiile mini sunt considerate nepotrivite pentru un eveniment atât de elegant precum nunta. În acest context, o rochie prea scurtă poate părea chiar vulgară, chiar dacă în alt context este potrivită. Dacă evenimentul se desfășoară în aer liber, într-o zi toridă de vară, alege mai degrabă o rochie din materiale naturale, foarte subțiri, în locul uneia foarte scurte.

Este important de menționat că este bine să ai la tine un șal elegant, cu care să îți acoperi umerii și decolteul în biserică, dacă este una cu bretele subțiri sau decoltată.

Foto: Pinterest

  1. Rochie cu spatele gol, care lasă la vedere lenjeria intimă

Rochiile cu spatele gol sunt considerate sexy și pot fi purtate la nunți, atâta timp cât sunt purtate cu lenjerie intimă adecvată. Asta înseamnă să alegi o rochie cu spatele gol al cărei decupaj să nu lase la vedere bretelele de la sutien.

Foto: Pinterest

  1. Haine cu animal print

Piesele vestimentare cu printuri precum cel de leopard sau zebră nu sunt potrivite pentru evenimente atât de elegante precum o nuntă.

Foto: Pinterest

  1. Rochie neagră

Celebra “little black dress” nu este o opțiune de luat în seamă pentru o nuntă, însă nici rochiile lungi și foarte elegante, de culoare neagră, nu sunt indicate pentru o nuntă. În ultimii ani, invitatele la nunți au început să poarte tot mai des rochii negre, iar acest fapt se datorează în special abilității negrului de a subția silueta. Însă prea mult negru poate fi asociat cu un eveniment nefericit, așa că mai bine ocolește această culoare. Dacă nu ți se pare că ți s-ar potrivi altă nuanță, alege o rochie neagră cu imprimeuri florale sau purtată cu accesorii colorate.

Foto: Pinterest

  1. Jeanși

Chiar dacă ești invitată la o nuntă mai relaxată, într-o grădină de vară, pe malul unui lac sau într-un hambar, nu este permis să porți blugi. Poți purta, însă, o rochie de vară lejeră, din materiale naturale, vaporoase, cu o pereche de sandale cu toc jos sau fără toc.

Foto: Pinterest

  1. O rochie din paiete

Rochiile lungi sau midi din paiete ar trebui evitate dacă mergi la o nuntă în calitate de invitat, pentru că va părea că vrei să fii în centrul atenției și oamenii te vor judeca greșit. Poți alege însă o rochie cu câteva detalii din paiete, amplasate cu bun gust.

Foto: Pinterest

  1. Pantofi de club

Pantofii cu toc foarte înalt, cu platformă, și în nuanțe stridente ar trebui păstrați pentru o noapte petrecută în club ori pentru alt gen de petrecere. La o nuntă este recomandat să porți o pereche de sandale sau pantofi eleganți și discreți.

Foto: Pinterest

  1. Acesorii de păr care pot fi considerate “de mireasă”

Tiarele, bentițele bătute în pietre sau agrafele de păr cu pietre prețioase, care ar putea fi purtate și de către mireasă, ar trebui evitate când mergi la o nuntă în calitate de invitat. Alege o coafură simplă, dar de bun gust, fără accesorii foarte sofisticate, care ar trebui purtate de mireasă și de nașă.

Foto: Pinterest

Pentru a nu da greș când îți alegi haine pentru nunta cuiva, e bine să ții cont de 3 lucruri: dresscode-ul impus de miri (dacă există, va fi specificat pe invitația la nuntă), locația în care se va desfășura nunta, dar și bunul simț. Atâta timp cât de ghidezi după regulile de bun simț, nu ai cum să greșești în alegerea ținutei potrivite.

Nu uita că forografiile de nuntă sunt importante atât pentru miri, cât și pentru tine. Nu vrei să revezi peste 10 ani fotografiile de la o nuntă la care ai participat și să te întrebi ce a fost în capul tău când ai îmbrăcat o rochie vulgară ori când ai purtat o tiară pe cap.