Hidratarea pielii este foarte importantă pe timp de iarnă. Frigul de afară, aerul uscat din interior, dușurile fierbinți și hainele din lână contribuie la deshidratarea pielii în sezonul rece. De multe ori, cremele hidratante aplicate în repetate rânduri au același efect deshidratant. Există însă câteva ingrediente naturale care pot hidrata pielea ta în sezonul rece, impiedicând crăparea acesteia ori apariția urticariei cauzată de frig – iată cu ce ingrediente din gospodărie îți poți îngriji pielea pe timp de toamnă și iarnă!
Pielea deshidratată este cea căreia îi lipsește apa din țesuturi. Pe de altă parte, pielea uscată este cea care nu produce suficiente uleiuri. Pentru orice tip de piele deshidratarea este neplăcută, însă pielea uscată are cel mai mult de suferit. De aceea, persoanele care au în general o piele uscată trebuie să acorde zilnic atenție la capitolul hidratarea pielii, altfel efectele nedorite precum crăparea sau exfolierea pielii apar.
Semne către trădează pielea deshidratată:
• Simți că pielea te “strânge” în anumite zone ale corpului
• Ridurile se accentuează
• Cearcănele devin mai evidente
• Atunci când te ciupești de obraji, pielea face multe cute
• Pielea se crapă sau se exfoliază
Iată ce ingrediente pe care le ai la îndemână îți pot hidrata pielea în sezonul rece!
Cuprins articol
Hidratarea pielii cu ulei de măsline
Uleiul de măsline nu are numai proprietăți hidratante, ci și emoliente, iar asta înseamnă că după ce hidratează pielea, menține totodată hidratarea în țesuturi, acționând precum o barieră de protecție.
Iată cum poți hidrata pielea în profunzime cu ulei de măsline: udă un prosop cu apă fierbinte, stoarce-l bine pentru ca acesta să rămână doar umed, aplică apoi ulei de măsline pe zonele cu piele deshidratată și acoperă cu prosopul cald. După ce prosopul se răcește, îl poți folosi pentru a îndepărta uleiul în exces și te poți bucura de efectele pe care acesta le-a avut la nivel cutanat. Pielea ar trebui să se simtă mai catifelată, iar efectul de “piele strânsă” va dispărea.
Castravetele
Castravetele are un conținut de peste 90% de apă, de aceea este extrem de eficient când vine vorba (și) despre hidratarea pielii. Folosește blenderul pentru a obține o pastă de castravete, pe care o vei aplica apoi pe pielea deshidratată. Masează-ți bine zonele cu probleme, apoi lasă pasta să acționeze în jur de 15 minute, după care o poți îndepărta clătind pielea cu apă călduță din belșug.
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos nu numai că hidratează pielea foarte bine, însă totodată are și proprietăți antiinflamatorii. Seara, fă-ți o baie cu apă caldă, în niciun caz fierbinte, apoi masează-ți pielea cu ulei de cocos încălzit între palme, stai câteva minute, după care îmbracă-te cu pijamalele preferate. Dimineața, fă-ți un duș pentru a îndepărta urmele de ulei de cocos rămase la nivelul pielii și bucură-te de hidratarea pielii și efectele sale.
Hidratarea pielii cu uleiul de ricin
Uleiul de ricin este adesea recomandat pentru podoaba capilară, însă ceea ce nu știai despre acest ulei e că este foarte benefic și pentru piele. La fel ca și uleiul de măsline ori cel de cocos, și cel de ricin menține hidratarea în țesuturi.
Ovăzul
Hidratarea pielii cu ovăz este în mod deosebit recomandată în zilele geroase de iarnă. Ovăzul este foarte hidratant însă totodată are proprietăți calmante pentru piele, fiind foarte potrivit pentru pielea iritată sau foarte sensibilă. Pentru hidratare intensivă, umple cada cu apă caldă și dizolvă în ea 2 căni de tărâțe de ovăz. Stai în apa cu ovăz cel puțin 15 minute, iar apoi clătește-te. Vei simți imediat efectul ovăzului.
Aloe vera
Gelul de aloe vera are efect hidratant, dar și reparator, fiind foarte eficient în tratarea pielii crăpate din cauza deshidratării. Aplică un strat de aloe vera gel pe zonele problematice și lasă-l să intre în piele. Nu trebuie să clătești apoi pielea.
Alte ponturi pentru menținerea pielii hidratate pe timpul sezonului rece:
• Evită dușurile și băile fierbinți – în sezonul rece fă-ți dușuri rapide, de cel mult 10 minute, și folosește în locul unui gel de duș obișnuit, mai degrabă unul nutritiv, care să nu usuce pielea
• Hidratează-ți pielea cu o loțiune de corp după fiecare baie
• Nu îți expune pielea la substanțe chimice care o pot deshidrata – printre acestea se numără și produsele cosmetice care conțin alcool
• Bea apă din belșug pentru că hidratarea începe din interior
• Îmbracă-te adecvat în zilele geroase – asta înseamnă să îți protejezi de vânt și frig gâtul și buzele purtând un fular, iar mâinile să le protejezi cu o pereche de mănuși care să acționeze precum o barieră în fața vântului puternic
Comenteaza