Nuanța de blond miere arată bine indiferent de sezon ori de tunsoare. Există însă unele coafuri care o pun în valoare mai mult – iată care sunt acestea!

Fie că te coafezi singură, fie că preferi să apelezi la ajutorul unui specialist, îți poți pune în valoare mai bine nuanța de blond miere a părului, alegând anumite coafuri.

Coafuri ideale pentru părul blond miere

  1. Bucle cât mai naturale

blond_miere_bucle

Foto: Pinterest

O coafură lejeră, cu bucle cu un aspect cât mai natural, te va ajuta să arăți bine fie că mergi la birou, fie că participi la o petrecere ori petreci o zi relaxantă în compania celor dragi.

Pentru a îți face o asemenea coafură este bine să ai părul spălat de cel puțin o zi. Fă-ți cărare așa cum îți place, apoi folosește placa de îndreptat părul sau ondulatorul pentru a face bucle, însă de la jumătatea lungimii podoabei capilare, în niciun caz de la rădăcină. Înainte de a folosi ondulatorul, aplică un strat de protecție termică sub formă de cremă. La final, trece-ți degetele prin păr, pentru a trage și mai mult buclele, astfel încât să fie și mai lejere. Nu folosi fixativ deloc, nu este nevoie.

  1. Cozi împletite tip spic

cozi_spic

Foto: Pinterest

O altă coafură care avantajează naturalețea blondului miere este cea făcută din împletituri. Fă-ți o cărare pe mijloc, împletește-ți părul în două cozi tip spic, apoi trage-ți din împletituri câteva șuvițe pe lângă față, astfel încât coafura ta să arate cât mai puțin studiată.

  1. Păr perfect întins

blond_miere

Foto: Pinterest

Dacă ai părul tuns până la umeri și vopsit blond miere, trebuie neapărat să îți faci cărare pe mjloc, apoi să îți îndrepți părul și să te bucuri de un look extrem de curat, în stilul anilor ’90. Nu uita să aplici ulei de păr pe lungimi, pentru a preveni efectul de electrizare.

  1. Păr prins, cu cărare pe mijloc și bentiță tip bijuterie

par_prins_coada

Foto: Pinterest

Pentru un look festiv, mizează pe o coafură simplă, care să îți pună în valoare culoarea caldă a părului, însă totodată accesorizează cu o bentiță deosebită, care să atragă atenția.

Perie podoaba capilară, fă cărare pe mijloc și apoi încălzește o picătură de ulei de păr între buricele degetelor și așază firele rebele. Prinde-ți tot părul într-o coadă de cal la ceafă, cu un elastic subțire, pe care îl vei acoperi cu o șuviță de păr lată de 2-3 degete, prin răsucirea în jurul cozii și fixarea cu agrafe de coc. Pune-ți pe cap o bentiță subțire, tip bijuterie, accesorizată fie cu perle, fie cu pietre.

  1. Coafură jucăușă, cu jumătate de păr prins în vârful capului

coada_in_crestet

Foto: Pinterest

Dacă ai părul măcar până la umeri, îți poți face această coafură jucăușă, în stilul anilor ’90. Tot ce trebuie să faci este să separi podoaba capilară în două secțiuni diferite – părul de sub linia urechilor îl lași liber, în timp ce părul de deasupra urechilor îl vei prinde într-o coadă în vârful capului. Poți folosi un elastic de păr supradimensionat, însă poți opta pentru varianta mai sofisticată, în care maschezi elasticul cu o șuviță de păr. Poți aplica fixativ în creștet, pentru a te asigura că firele de păr stau la locul lor. În ceea ce privește părul care rămâne desprins, ai posibilitatea de a folosi peria rotativă pentru a întoarce vărfurile în sus, astfel încât coafura ta să capete un iz retro.

Oricum ai alege să îl coafezi, părul vopsit blond miere va arăta bine, atâta timp cât este sănătos. Iar pentru a îl menține în cea mai bună formă, este important ca tu să faci următoarele lucruri:

  • Folosește zilnic un ulei de păr pentru a hidrata vârfurile, mai ales dacă sunt despicate;
  • Tunde vărfurile din 3 în 3 luni, dacă vrei să arate bine;
  • Aplică săptămânal o mască de păr pentru hidratare;
  • Apelează măcar o dată la 3 luni la tratamente profesionale pentru îngrijirea părului tău;
  • Fă-ți un obicei din a folosi produse de styling cu protecție termică, pentru a îți proteja firele de păr de temperaturile ridicate la care îl expui când te coafezi cu placa de îndreptat părul, cu ondulatorul ori cu peria rotativă sau banalul foehn.

Blondul trebuie întreținut cu mare atenție, altfel nu numai că îți degradează părul, însă totodată își pierde și nuanța, căpătând tonuri nedorite de galben pui sau de portocaliu. Aceste tonuri pot fi combătute cu produsele de îngrijire pentru păr blond, cu pigmenți mov.

Încearcă cele 5 coafuri recomandate de noi și nu vei regreta – oamenii din jur vor observa schimbarea și te vor complimenta. Nu te teme să încerci lucruri noi!