Părul brunet poate părea mai ușor de îngrijit decât părul blond, însă nu înseamnă că nu are nevoie de atenție. Află cum îl întreții corect.

Îngrijirea părului brunet

  1. Folosește șampon & balsam pentru păr brunet

Dacă ai părul brunet natural, poți folosi orice tip de șampon hidratant, însă dacă ai părul vopsit, este obligatoriu să folosești șampon și balsam special pentru acesta. În acest fel, culoarea va persista mai mult și părul nu își va pierde strălucirea pe măsură ce îl speli.

  1. Folosește lac de păr în loc de fixativ

Ceea ce face părul brunet să arate atât de bine este strălucirea aparte pe care o are. Pentru a o potența, folosește un lac de păr în loc de fixativ. Acesta îți va menține coafura, însă totodată îți va face părul să arate mai sănătos ca niciodată.

  1. Aplică din când în când un nuanțator de păr brunet

Dacă părul tău brunet este vopsit, întreține culoarea intensă prin aplicarea unei măști ori a unui tratament nuanțator o dată la 2-3 săptămâni. În acest fel, vei arăta mereu ca și când abia te-ai fi vopsit.

Dacă ești adepta metodelor naturale de vopsire a părului, poți încerca o mască de păr cu cafea, pe care să o lași să acționeze o jumătate de oră înainte de a îți clăti podoaba capilară. Vei observa că părul tău va fi mai pigmentat după ce încerci masca aceasta DIY.

  1. Protejează-ți părul la piscină

Pigmentul negru iese foarte ușor din firul de păr, așa că, dacă ești vopsită, ai face bine să eviți să intri cu părul în piscină, pentru că se va decolora rapid din cauza concentrației mare de clor. Acoperă-ți părul cu o cască de duș, dacă vrei să înoți în piscină ori măcar sigilează firele de păr aplicând un strat generos de balsam de păr pe lungimea acestuia.

  1. Spală-ți mai rar părul

Spălatul excesiv al părului vopsit îi fură acestuia strălucirea. Așadar, dacă ești brunetă și obișnuiești să îți vopsești părul, încearcă să te speli pe cap mai rar – ideal ar fi de 2-3 ori pe săptămă. Pe timpul verii poți folosi șamponul uscat pentru a menține aspectul fresh al părului, chiar și între spălări.

  1. Clătește-ți părul cu apă rece

Apa rece închide cuticula părului și menține culoarea acestuia, așa că nu ar fi rău să te clătești cu apă mai rece când îndepărtezi șamponul, respectiv masca de păr, în loc să folosești apă fierbinte.

  1. Protejează-ți părul de radiațiile solare

Dacă ești brunetă, în mod cert ai observat că, pe timpul verii, nuanța părului se deschide cu 1-2 tonuri. Acest lucru se petrece din cauza expunerii la radiațiile ultraviolete. Dacă îți place nuanța decolorată de soare, nu este nicio problemă, însă dacă vrei să menții intensitatea brunetului și în sezonul cald, folosește protecție împotriva radiațiilor UV. Fă-ți un obicei din a aplica zilnic pe păr, în timpul verii, un ulei de păr cu SPF, dar folosește și accesorii precum pălăriile și șepcile pentru a îți proteja părul, mai ales în zilele de concediu, pe care le petreci de cele mai multe ori de dimineața până seara afară, în aer liber.

  1. Renunță la coafarea părului brunet cu aer cald

Este adevărat că părul brunet nu este degradat precum cel blond, însă asta nu înseamnă că ar trebui să îți faci un obicei din a îl coafa cu placa, cu ondulatorul sau cu bigudiurile calde. Dimpotrivă, ar fi bine să eviți să îl expui la temperaturi înalte, iar atunci când o faci, să folosești neapărat un produs cu protecție termică.

  1. Gândește-te de două ori înainte să îl decolorezi

Uneori simțim nevoia de o schimbare radicală de look, însă dacă ești brunetă, nici să nu te gândeșt să te faci blondă peste noapte. Decolorarea îți poate arde părul și singura schimbare de look de care vei avea parte va fi o tunsoare scurtă pe care nu ți-ai dorit-o. Înainte de a lua decizia de a îți deschide culoarea părului atât de mult, gândește-te foarte bine. Dacă ești hotărâtă, totuși, să faci această schimbare, apelează la ajutorul unui specialist. Mai mult ca sigur acesta va deschide culoarea părului tău treptat, prin decolorări blânde succesive, astfel încât părul să nu fie extrem de afectat de tratamentele chimice aplicate.

  1. Nu uita să îți tunzi vârfurile în mod regulat

Vârfurile degradate nu sunt atât de evidente cum sunt la părul blond, de aceea brunetele au tendința de a amâna prea mult tunderea vârfurilor. Însă cu cât le tunzi mai des – ideal ar fi o dată la 3 luni, cu atât mai sănătos va fi părul tău.

Hairstylist-ul tău este cel mai în măsură să îți ofere sfaturi cu privire la rutina de îngrijire pentru păr brunet, așa că ai face bine să îi asculți sfaturile.