Ideal ar fi să nu porți machiaj la plajă, întrucât este un obicei dăunător pentru tenul tău. Ce te faci, însă, dacă nu reușești să te simți confortabil fără să te machiezi? Ei bine, folosești aceste trucuri pentru a reduce efectele negative pe care produsele de machiaj le pot avea asupra tenului tău la plajă!

Machiajul la plajă – reguli pentru protejarea tenului

Produsele de make-up pot împiedica pielea să “respire”, pot bloca porii și pot cauza apariția coșurilor și a punctelor negre, mai ales în zilele de plajă, când folosim și produse cu SPF mare și transpirăm excesiv. De aceea specialiștii în materie de beauty ne recomandă să renunțăm la farduri când mergem la plajă și să acoperim tenul doar cu un strat generos de cremă cu factor de protecție solară. Dacă mersul la plajă nemachiată nu este o opțiune pentru tine, învață măcar să aplici în mod corect produsele de make-up potrivite, astfel încât să reduci impactul negativ pe care acestea le-ar putea avea asupra tenului. 

Regulile de bază sunt:

1. Înlocuiește fondul de ten cu o cremă de protecție solară pigmentată

Protecția solară oricum trebuie folosită pe timpul verii, fie că mergi sau nu la plajă, însă dacă simți nevoia să uniformizezi tenul cu un fond de ten, folosește o cremă colorată cu SPF. Această cremă seamănă cu un BB cream din punct de vedere al acoperirii oferite, însă are factor de protecție 50, ceea ce înseamnă că tenul tău este ferit de radiațiile UV. 

Mai mult decât atât, există asemenea creme cu efect matifiant, pentru femeile cu ten gras sau mixt. Așadar, nu vei mai simți nevoia de a aplica pudra matifiantă, care ar bloca porii într-o zi toridă de vară.

Spre deosebire de fond de ten însă, aceasta trebuie reaplicată după fiecare sesiune de înot sau la fiecare 3-4 ore petrecute în soare, pentru a rămâne la fel de eficientă. 

2. Folosește un fard de sprâncene waterproof

Dacă obișnuiești să îți conturezi sau definești sprâncenele cu fard în fiecare zi, vei simți nevoia să faci asta și la plajă. Însă este important să alegi un produs waterproof, care nu se va întinde dacă transpiri sau înoți. Mai potrivit ar fi un creion pentru sprâncene decât un fard, întrucât va rezista mai bine. Mare atenție la alegerea culorii potrivite – din cauza soarelui puternic și a luminii intense de pe plajă, sprâncenele tale pot părea mai închise decât de obicei, așa că este important să alegi un produs cu o nuanță mai deschisă decât cea naturală a sprâncenelor tale. Asta îți va garanta un look natural, potrivit pentru plajă. 

3. Înlocuiește rujul cu un balsam de buze cu SPF

Ești genul care nu iese din casă fără să se dea cu ruj? Ei bine, la plajă este mai potrivit un balsam de buze cu textură cremoasă, care oferă strălucire buzelor tale fără să le pigmenteze foarte tare. Poți alege și un balsam de buze colorat, însă rămâi în zona nuanțelor naturale, nude. Pentru a proteja buzele, și ele agresate de radiațiile UV emanate de soare, alege un balsam de buze cu factor de protecție solară, mai ales pe timpul verii. 

4. Fardul de ochi trebuie să fie cremos

Ideal ar fi să renunți la fardul de ochi când mergi la plajă, dar dacă insiști să îl folosești, alege măcar unul cremos, nu pulbere sau compact. Bineînțeles, vei rămâne în zona tonurilor nude care îți complimentează tenul și ochii. 

5. Încheie cu rimel waterproof

Simți că ochii tăi nu ies deloc în evidență fără mascara? Folosește neapărat unul rezistent la apă când mergi la plajă, pentru a evita întinderea acestuia.

Dacă respecți regulile de mai sus, produsele de make-up purtate la plajă nu îți vor cauza mari bătăi de cap. Este însă esențial să îndepărtezi machiajul imediat ce pleci de la plajă. Nu te gândi că îl poți lăsa toată ziua. Când ajungi acasă ori în camera de hotel, folosește un demachiant, apoi un gel de curățare pentru a îndepărta machiajul și murdăria acumulate de tenul tău pe plajă. Revigorează apoi tenul cu apă termală și hidratează-l cu crema de zi pe care o folosești în mod normal. Chiar dacă trebuie să te machiezi din nou pentru a ieși la masă sau la plimbare, machiajul de pe plajă trebuie îndepărtat iar apoi aplicat un alt machiaj. 

*Vrei să știi totul despre crema cu protecție solară și efectele pe care aceasta le are asupra pielii tale? Află din acest articol!