Folosește în mod regulat o mască pentru lifting facial și ridurile tale vor fi mai puțin vizibile, iar pielea își va recăpăta, fie și temporar, fermitatea.

Pe măsură ce trec anii, nivelul de elastină și colagen al pielii scade considerabil, de aceea aceasta își pierde din fermitate și elasticitate și apar ridurile. Hidratarea pielii, folosirea unor produse de îngrijire potrivite tenului, suplimentele alimentare, precum și folosirea măștilor cu efect de lifting facial pot îmbunătăți aspectul tenului tău.

Mască pentru lifting facial – 5 rețete care merită încercate

  1. Mască pentru lifting cu zeamă de lămâie și iaurt

Ingrediente de care ai nevoie:

  • 1 linguriță de iaurt;
  • 1 linguriță de zeamă de lâmâie.

Mod de preparare și utilizare:

Amestecă aceste două ingrediente până când obții o pastă omogenă. Clătește-ți bine fața cu apă călduță pentru a stimula deschiderea porilor, apoi șterge cu un prosop, folosind mișcări circulare și aplică masca pe față și pe gât. Lasă această mască pentru lifting facial să se usuce complet înainte de a o îndepărta – va dura cam 20, poate chiar 30 de minute. Imediat ce simți că fața te strânge și masca s-a uscat în totalitate, o poți îndepărta prin clătirea cu apă din abundență. Folosește această mască de două ori pe săptămână și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Mare atenție: dacă ai leziuni la nivelul pielii (coșuri rupte, zgârieturi sau alte răni) ar trebui să eviți folosirea măștilor care conțin zeamă de lămâie sau alte ingrediente acide, întrucât îți vor cauza usturimi.

  1. Mască pe bază de albuș de ou

Ingrediente:

  • 1 albuș de ou;
  • 1 lingură de iaurt;
  • 1/8 linguriță de zahăr.

Mod de preparare și utilizare:

Bate albușul de ou, apoi amestecă-l cu iaurtul și cu zahărul pregătite deja. Aplică acest amestec pe fața curată, folosind mișcâri circulare. Lasă să se usuce, după care îndepărtează clătind cu apă călduță.

  1. Mască pentru ten matur, cu ovăz & făină de năut

Ingrediente:

  • 1 lingură de fulgi de ovăz;
  • 1 lingură de făină de năut;
  • 1 linguriță de miere;
  • apă de trandafiri.

Mod de preparare și utilizare:

Pune fulgii de ovăz în blender și transformă-i în tărâțe, apoi amestecă-i cu făina de năut, cu mierea, dar și cu apă de trandafiri astfel încât să se transforme într-o pastă. Aplică masca astfel obținută pe tenul și gâtul curate și las-o să acționeze cât timp se usucă. Îndepărtează apoi spălând fața cu gelul de curățare pe care îl folosești în general. Repetă operațiunea o dată la 7 zile pentru rezultate de durată.

  1. Mască cu vitamina E și banană

Ingrediente:

  • ¼ cană de smântână;
  • ½ banană coaptă;
  • 1 capsulă de vitamina E uleioasă.

Mod de preparare și utilizare:

Pune toate ingredientele în blender și transformă totul într-o pastă cremoasă. Aplică masca pe pielea curată și uscată, apoi stai întinsă 15 minute pentru a îi permite să acționeze fără să riști să se scurgă. Îndepărtează cu apă călduță și dischete demachiante și bucură-te de rezultate. Tenul matur are nevoie de o asemenea mască o dată la 3-4 zile.

  1. Mască facială cu castravete și albuș de ou

Ingrediente:

  • o bucată de 4 cm de castravete, curățată de coajă;
  • un albuș de ou;
  • 1 capsulă de vitamina E uleioasă;
  • 1 linguriță de zeamă de lâmâie.

Mod de preparare și utilizare:

Pune castravetele în blender și transformă-l într-o pastă, pe care o vei scurge apoi cu o strecurătoare. Păstrează pulpa de castravete pasată, pe care o vei amesteca cu albușul de ou bătut. Deasupra vei scurge capsula de vitamina E uleioasă și vei adăuga și lingurița de zeamă de lămâie. Amestecă bine și aplică pe față și pe gât, după ce ai clătit cu apă călduță. Lasă masca să acționeze 20 de minute, apoi îndepărtează clătind cu apă.

Pe lângă utilizarea acestor măști faciale în mod regulat, poți face zilnic câteva exerciții faciale pentru prevenirea lăsării pielii. Folosește-ți buricele degetelor pentru a masa circular pielea de pe față și gât preț de 10 minute în fiecare zi. Insistă în zonele în care pielea este mai lăsată – pe linia maxilarului, sub ochi ori pe gât.

De asemenea, adoptă o dietă echilibrată, care să asigure aportul optim de antioxidanți, vitamine și minerale și nu uita nici de importanța hidratării pentru pielea ta. Poți spori aportul de nutrimente și prin administrarea suplimentelor alimentare, mai ales în perioadele în care simți că ai organismul mai slăbit.