Un parfum potrivit, aplicat la momentul oportun, poate spori stima de sine a purtătoarei și totodată poate avea un impact puternic asupra celor din jur. Coco Chanel, care a rămas etalon de stil în ciuda trecerii anilor, punea mare preț pe parfumul unei femei. Aceasta era de părere că “O femeie care nu poartă parfum, nu are niciun viitor”.

Cât rezistă un parfum

Un produs de calitate superioară va persista pe piele și mai bine de 24 de ore, însă mirosul celor mai populare și folosite parfumuri rezistă undeva între 3 și 12 ore.

Calitatea parfumului, notele acestuia, precum și metoda de aplicare ori unii factori de mediu pot scurta sau, dimpotrivă, pot prelungi perioada în care se simte parfumul.

Cel mai persistent parfum de femei

Îți dorești un produs cu miros foarte persistent, pe care să îl aplici dimineața și să îl simți chiar și la finalul zilei? Trebuie să știi câteva informații de preț pentru a alege cel mai persistent parfum:

  • Parfumul al cărui miros persistă peste 24 de ore este parfumul pur, care conține până la 30% uleiuri parfumate. După acesta, al doilea cel mai persistent este apa de parfum (EDP), urmat de apa de toaletă (EDT) și apa de colonie (EDC).
  • Parfumurile cu aroma de mosc și note lemnoase sunt mai persistente, pentru că aceste uleiuri se evaporă mai lent, în comparație cu alte tipuri de arome;
  • Cele citrice, cu mirosuri fresh, sunt cele care persistă cel mai puțin.

Caracteristicile unui parfum de calitate

Un parfum de calitate nu este ieftin niciodată, însă mirosul pregnant al acestuia, care rezistă pe piele ore în șir, face dintr-o asemenea achiziție o investiție înțeleaptă.

Un produs de calitate are un conținut ridicat de uleiuri parfumate, este comercializat de o companie de încredere, cu renume și totodată este ambalat în recipiente mici. Cu cât un recipient este mai mare, cu atât mai greu îl vei consuma, ceea ce înseamnă că, în timp, mirosul i se va degrada și nu va mai fi nici la fel de rezistent. Acest lucru se întâmplă pentru că oxigenul pătrunde treptat în sticla de parfum și distruge moleculele de parfum.

Cat ține mirosul unui parfum original

Mirosul unui parfum original poate persista o zi și o noapte, dacă vorbim despre un parfum cu o concentrație de uleiuri de peste 20%. În cazul apei de parfum, mirosul se va menține pe piele până la 12 ore, în timp ce în cazul apei de toaletă și a celei de colonie durata scade la 2-3 ore.

Un parfum contrafăcut nu va persista niciodată mai mult de o oră, acesta evaporându-se în câteva zeci de minute.

5 ponturi care fac parfumul să reziste mai mult

1. Pulverizează, nu freca

Avem obiceiul de a aplica parfum pe încheietura unei mâini, după care frecăm mâinile pentru a transfera miros și pe cealaltă încheietură. Ei bine, specialiștii ne sfătuiesc să ne oprim la pulverizat, pentru că atunci când frecăm pielea pe care am aplicat parfumul, nu facem altceva decât să reducem rezistența mirosului acestuia.

2. Parfumează-te imediat după duș

Pielea hidratată va capta mult mai bine uleiurile parfumate decât o piele uscată. Fă-ți un obicei din a te da cu parfum imediat ce ieși din duș.

3. Aplică parfumul peste loțiunea de corp sau ulei

Moleculele de parfum se prind de uleiurile naturale ale pielii, de aceea parfumul va ține mai mult, dacă îl aplici după ce ai hidratat pielea cu o loțiune de corp sau un ulei – dacă acestea sunt din aceeași gamă ca și parfumul, cu atât mai bine.

4. Parfumează punctele-cheie

Pentru ca aroma parfumului să fie emanată încontinuu, se recomandă aplicarea acestuia în zone ale corpului mai vascularizate, dar și mai umede: pe zonele laterale ale gâtului, în spatele genunchilor, la încheieturile mâinilor, precum și în zona pieptului.

5. Poți aplica parfum (și) pe haine

Dacă îți place să lași mirosul parfumului tău în încăperile în care intri, nu este suficient să aplici parfum pe piele, ci trebuie să îți parfumezi și hainele. Pulverizează un nor de parfum și trece-ți prin el piesele vestimentare pe care le vrei parfumate. Mare atenție la țesăturile albe, care pot rămâne pătate.

Pentru ca hainele să miroasă mereu bine, poți folosi și acest truc: pulverizează cu parfum câteva șervețele de hârtie, după care introdu-le în șifornier, printre hainele împăturite. În acest fel, aromele se vor impregna în țesături și, cu cât hainele vor sta mai mult în dulap, cu atât mai bine vor mirosi când le porți.

Dacă vrei să miroși mereu bine, investește într-un produs de calitate și folosește-l înțelept, aplicându-l așa cum te-am învățat mai sus. Oricât de mult ți-ar dori ca parfumul tău să persiste mult timp, evită totuși mirosurile prea puternice, care pot crea disconfort celor din jur.