Recent mi-am injectat acid hialuronic în buze. Am un semn din copilărie aproape de colțul gurii , rămas după o mușcătură de câine, și acum regret că am așteptat atât de mult să fac asta. Nu este mare diferență între înainte și după, nu m-am transformat în Angelia Jolie, dar am devenit brusc pasionată de rujuri și mi se pare că cicatricea nu mai este atât de vizibilă. La mine rezultatele au fost cele așteptate și vreau să îți spun și ție cum decurge procedura, dacă vrei să îți mărești buzele.

Am început să iau măsuri de estompare a semnului cu un an în urmă, dar inițial mi-am injectat acid doar în cicatrice. Acum, medicul m-a întrebat dacă nu vreau să încerc și augmentarea buzelor, ca să mai șterg din asimetrie. Nu prea am stat să mă gândesc, pentru că aș fi găsit un milion de motive medicale să nu fac asta, așa că am acceptat imediat și doar l-am rugat să se asigure că păstrează un aspect natural al buzelor.

Cum a decurs injecția cu hialuronic în buze

Cred că este important să spun că m-am dus la medic în miezul zilei și a fost nevoie să mă întorc la muncă după. Ideal este să nu faci la fel și după procedură, să mergi direct acasă. La mine nu a fost nimic vizibil atunci, dar pot apărea vânătăi, te poți umfla, așa că ia-ți liber după intervenție.

Am optat pentru anestezia pe bază de cremă, dar ai opțiunea să faci și anestezie injectabilă, ca cea de la stomatolog. Medicul aplică o cantitate generoasă de loțiune pe toată suprafața buzelor și puțin peste și o lasă să acționeze cam 10 minute. Vei începe să simți furnicături, eu aveam impresia că mi s-au umflat buzele și a fost nevoie să mă văd în oglindă, ca să mă conving că nu fac un șoc anafilactic. După ce amorțești de tot, începe injectarea cu acid hialuronic. Tot vei mai simți câteva ciupituri, dar disconfortul este suportabil.

Doctorul m-a avertizat de la început că s-ar putea să sângerez, dar nu știu exact pe ce bază am crezut că mie nu o să mi se întâmple. S-a întâmplat, iar ăla a fost un moment de panică maximă pentru mine, pentru că medicul tot apăsa pe buza de jos să oprească sângerarea, mie mi se părea că este stresat și mă gândeam că voi face o hemoragie mortală. Mă rog, ca să nu îl enervați și voi pe estetician cu întrebări idioate, vă zic că nu se poate întâmpla asta, așa că stați relaxate, pentru că sângerarea se va opri. Toată procedura a durat cam 30 de minute, am mai stat vreo 5 minute să mă uit în oglindă, pentru că nu-mi venea să cred că făcusem asta și nici nu prea mă puteam obișnui cu mine. Diferența nu era foarte mare, dar pentru mine era vizibilă și mi se părea că arăt ciudat. Nu știu exact ce acid mi-a injectat, dar se pare că este important să știți asta, așa că întrebați înainte. La mine a folosit jumătate de doză și cred că cea mai sigură variantă este asta, cel puțin atunci când apelezi la augmentarea buzelor pentru prima dată. Substanța se absoarbe în șase luni, așa că după această perioadă în care vezi cum te simți cu noile buze, cum reacționezi la acid, poți încerca o doză mai mare.

Cum a fost recuperarea după injectarea de acid hialuronic în buze

După procedură, m-am întors la muncă și nimeni nu s-a prins că mi-am injectat acid hialuronic în buze. A fost nevoie să vorbesc mult și buzele ușor mărite nu m-au împiedicat. Spre seară au început, însă, să mă doară și să se umfle puțin, iar a doua zi m-am învinețit acolo unde am sângerat. Nu asta a fost cea mai nasoală parte, ci faptul că mi-au apărut mici gâlme, care mă împiedicau să îmi unesc buzele, iar buza de sus, pe partea dreapta, era mai inflamată. Mi se părea că doar buzele îmi rămăseseră din față și le țineam ușor țuguiate chiar și atunci când vorbeam. Recunosc că în prima zi am regretat intervenția și mă gândeam că nu mai vreau să trec niciodată prin asta. Medicul m-a avertizat în legătură cu toate aceste reacții, dar asta nu m-a împiedicat să fiu isterică și să caut clinici de urgență, care să îmi repare buzele. Norocul meu a fost că am o prietenă care trecuse prin asta și mi-a spus să mai aștept o zi, înainte să o iau razna.

Am început să îmi masez ușor buzele, am pus și comprese cu gheață și a treia zi de la intervenție deja aveam buze mai ok. După patru zile, inflamația a trecut de tot și buzele arată acum foarte bine. Dacă tu nu ești ipohondră și paranoică, atunci nu vei avea parte de toată agonia asta închipuită și experiența va fi mult mai ok. Oricum, am de gând să fac constant asta și data viitoare voi încerca să fiu mai relaxată.

Cum le-am spus celorlalți că am acid în buze

Intervențiile de înfrumusețare sunt tot mai comune și probabil orice femeie are cel puțin o prietenă care a apelat la ele, dar cred că încă sunt prejudecăți în legătură cu asta. Aș spune că disconfortul psihic a fost cel mai mare obstacol în experiența mea, pentru că simțeam că toată lumea s-a prins că am buze puse și o să mă judece pentru asta. Nu am ascuns, mi se pare penibil să cauți scuze, când cineva spune că s-a schimbat ceva la tine. Cred că am fost ușor exagerată, că m-am apucat să spun că mi-am injectat acid hialuronic în buze, fără să mă întrebe cineva ceva, dar după vreo trei zile, am scăpat de povara asta.

Ideea este că avem posibilitatea de a schimba lucrurile care nu ne plac la noi și nu cred că trebuie să mai ții cont de altceva. Sigur că sufletul contează, dar parcă intri cu mai multă încredere într-o casă care are și fațada reparată, nu-i așa?

Alte lucruri pe care trebuie să le știi despre injecția cu acid hialuronic

Efectele injecției cu acid hialuronic în buze durează între 4 și 6 luni. De obicei, este o intervenție inofensivă, dar pot apărea și complicații, de aceea este important să mergi la un medic cu experiență și întotdeauna într-o clinică de specialitate. Nu îți mări buzele în cabinete cosmetice, chiar dacă prețul este mai mic, pentru că vei plăti mult mai mult după. Prețul pentru augmentarea buzelor la un estetician priceput este între 130 de euro, dacă vrei doar jumătate de doză, și 300 de euro pentru o fiolă întreagă.

Dacă vrei să previi efectele adverse, ai grijă să nu iei aspirină, vitamina E sau antiinflamatoare cu șapte zile înaintea injectării și să nu bei alcool sau să mănânci usturoi cu două zile înainte. Ultimele două substanțe nu sunt recomandate nici după. Eu am băut un cocktail a doua zi după injectare și mi s-a părut că s-a agravat vânătaia. Nu sunt sigură că așa a fost, dar este o coincidență de care să ții cont.

După cum ți-am zis, te umfli puțin după injecție, dar dacă buzele sunt mult mai mari decât ți-ai dori, probabil medicul a folosit prea mult acid pentru fizionomia ta. Te poți reprograma pentru o injecție cu hialuronidază, o enzime care dizolvă acidul hialuronic, dar care are efect doar în primele 48 de ore. Cealaltă variantă este să aștepți șase luni, dar dacă observi asimetrii sau buzele sunt mult prea pline, probabil te vei simți mai bine să acționezi la timp.

La două săptămâni după injectare, buzele mele au un aspect natural, pot să le mișc în voie și nu mai am nicio gâlmă. În plus, înainte aveam buzele foarte uscate, indiferent de balsamul folosit, iar acum sunt mereu hidratate. Injectarea de acid hialuronic în buze nu este o intervenție extrem de simplă, cum aș fi crezut, există un oarecare disconfort, dar rezultatul te va face să simți că merită efortul, dacă mergi la medicul potrivit.