Este destul de dificil să găsești o rochie de ocazie care să îți placă, dar totodată să te și avantajeze, mai ales dacă ai probleme cu kilogramele. Iată ce modele de rochii îți pun în valoare corpul dacă ești plinuță și vrei să îți micșorezi vizual unele zone!

Când mergi la o nuntă, la un botez sau la orice eveniment cu dress code elegant, trebuie să îți alegi cu mare atenție rochia dacă vrei ca aceasta să îți avantajeze forma corpului, să îți ascundă micile imperfecțiuni în timp ce îți accentuează atuurile.

Înainte de a hotărî ce model de rochie te avantajează, trebuie să îți faci o auto-analiză foarte sinceră, pentru a descoperi punctele tale forte, pe care vrei să le pui în valoare, precum și zonele problematice, pe care preferi să le maschezi.

Dacă brațele tale sunt masive, vei alege o rochie cu mânecă, pentru a le micșora vizual. Pe de altă parte, dacă picioarele tale sunt foarte groase, rochia aleasă va fi una lungă, de preferat dintr-un material fluid, vaporos. Șoldurile mari vor fi mascate cu o rochie de tip baby-doll, în timp ce posteriorul proeminent va fi avantajat de rochia tip empire sau în forma literei A.

 

 Modele de rochii pentru femeile cu kilograme în plus 

Există câteva modele care se potrivesc foarte bine femeilor care nu au silueta ideală. Dacă ții cont și de forma corpului tău atunci când alegi unul dintre aceste modele, în mod cert vei arăta fabulos și vei părea mai slabă cu cel puțin 3-4 kilograme.

 Rochia cu croială tip A

Această rochie îmbracă trupul într-o manieră firească, fără să evidențieze anumite zone, însă avantajând orice tip de siluetă. Dacă ai picioarele subțiri, poți alege o rochie în A scurtă, însă dacă picioarele tale sunt groase, alege mai degrabă una lungă.

Avantajele unei rochii în A:

 • Maschează șoldurile mari, posteriorul proeminent precum și burtica și colăceii din jurul taliei
 • Dă senzația de trup armonios, echilibrând formele
 • Subțiază vizual corpul

Rochia cu croială empire

Rochia empire este cea a cărei talie pornește de foarte sus, de sub sâni, în stilul celor specifice zeițelor grecești. Această croială avantajează în special femeile cu sânii mici, însă cu  șolduri mari. Dacă partea de sus a corpului este mare (brațe masive, umeri lați, sâni proeminenți) rochia empire nu este una potrivită.

Avantajele rochiei empire:

 • Maschează o talie mare
 • Ascunde burtica și colăceii
 • Alungește corpul, fiind potrivită și pentru minione
 • Oferă volum unui bust mic

Rochia tip sirenă

Aceasta este percepută ca fiind o rochie pentru femeile foarte slabe, însă dimpotrivă, croiala tip sirenă avantajează femeile cu forme voluptoase, mai ales pe cele înalte.

Avantajele rochiei sirenă:

 • Atrage atenția asupra șoldurilor, însă totodată subliniază talia
 • Subțiază vizual corpul

 Rochia petrecută

Rochia petrecută, mai ales dacă este una midi, poate avantaja foarte mult corpul unei femei plinuțe. Femeile cu corpul în formă de măr, adică fără talie, pot folosi această croială pentru a își crea talie.

Avantajele rochiei petrecute:

 • Subliniază talia
 • Accentuează bustul (chiar dacă acesta este mic)
 • Armonizează corpul
 • creează falsa impresie de siluetă tip clepsidră

 

 Ponturi care te fac să pari mai slabă, atunci când porți o rochie de ocazie

Folosește imprimeurile în favoarea ta– dacă alegi o rochie cu imprimeuri, optează pentru acelea mici, discrete, nu pentru imprimeurile mari, care oferă volum siluetei tale. De pildă, o rochie cu bulinuțe mici, discrete, te va subția vizual, în timp ce una cu buline mari te va face să pari mai plinuță decât ești.

Alege măsura potrivită – multe femei care au câteva kilograme în plus au tendința de a își lua haine mai mari. O rochie de ocazie trebuie să îți vină perfect – dacă este cu o măsură mai mare îți va adăuga vizual câteva kilograme în plus.

Poartă lenjerie modelatoare –lenjeria intimă modelatoare poate să facă să dispară câteva kilograme bune. Dacă ai o rochie mulată, e obligatoriu să porți o asemenea lenjerie, însă și în cazul rochiilor mai larguțe se poate observa o diferență majoră pentru că această lenjerie sculptează corpul.

Folosește accesoriile în favoarea ta – poartă cercei masivi, care atrag atența asupra chipului și o distrag de la corp, alege coliere supradimensionate care să accentueze decolteul și învață să îți evidențiezi talia cu centuri și curele șic. Pantofii cu toc înalt sunt, bineînțeles, de nelipsit.