Vrei să știi ce pantofi sunt considerați demodați în acest sezon? În materie de încălțăminte, tendințele se schimbă foarte rapid de la un an la altul, de aceea stiliștii ne îndeamnă să investim în piese clasice, pe care le putem purta ani la rând fără să fie considerate demodate. În general, pantofii care sunt foarte la modă într-un sezon, devin la fel de repede demodați.

Potrivit specialiștilor în domeniu, în 2020 ar trebui să nu mai porți acești pantofi, dacă vrei să fii în pas cu tendințele.

Ce pantofi să eviți în 2020

Pantofii în culori neon s-au demodat, așa că ar trebui să îi pui deoparte momentan. Dacă ai pantofi roz, verzi sau galbeni în nuanțe neon, pune-i deoparte, până când revin în tendințe. Mizează, mai degrabă, pe nuanțe precum albul (este culoarea în vogă în acest an), nude ori mergi la sigur cu negru.

Foto: Pinterest

Pantofii sport cu talpă supradimensionată au fost printre piesele “hot” ale anului 2019, însă în 2020, aceștia au dispărut din tendințe. Consultanții de stil ne sfătuiesc să renunțăm la ei nu numai pentru că nu se mai poartă, ci și pentru că sunt destul de urâței. Aceștia sunt de părere că nostalgia este cea care a adus în prim plan modelul, nu aspectul lor.

Foto: Pinterest

Ghetele și cizmele tip șosetă au fost în lumina reflectoarelor din 2017 până în 2019, însă anul 2020 scoate aceste încălțări din tendințe.

Mai mult decât atât, specialiștii în podiatrie și ortopedie susțin că acest tip de încălțări este extrem de periculos pentru picioare, întrucât nu oferă susținerea necesară și crește riscul de accidentare. Cu cât tocul este mai înalt, cu atât riscurile cresc.

Foto: Pinterest

Pantofii transparenți, din plastic

Pantofii, ghetele și cizmele transparente, din plastic, promovate intens de Kim Kardashian încă din 2016, au devenit la modă și în rândul fashionistelor din România în urmă cu un an.

În 2020, însă, aceste încălțări sunt considerate demodate, așa că ar trebui să renunți, cel puțin pentru o perioadă, să le mai porți. Acest model de pantof ar trebui evitat și din motive ce țin de sănătate. Întrucât plasticul nu permite picioarelor să se aerisească, în interiorul acestora se face condens, ceea ce înseamnă că picioarele devin mediul ideal pentru dezvoltarea infecțiilor bacteriene și fungice.

Foto: Pinterest

Ghetele tip cowboy, stil ciocate, ies și ele, ușor ușor, din tendințe. Dacă în 2019 erau purtate la toate festivalurile importante de muzică, în pictoriale și la evenimente de fashion, în 2020, ciocatele vor dispărea din garderba fashionistelor, în ciuda faptului că sunt foarte confortabile.

Foto: Pinterest

Pantofi în tendințe în anul 2020

Acum, că te-ai lămurit cu privire la ce NU se mai poartă în 2020 în materie de pantofi, iată și ce modele sunt în tendințe!

  • saboții sunt pe val anul acesta, fie că vorbim despre cei cu toc, fie că este vorba despre cei fără toc;
  • pantofii tip Mary-Jane revin și ei în atenția stiliștilor, care preferă să îi integreze în outfit-uri sofisticate, însă cu un iz jucăuș;
  • pantofii cu vârf ascuțit și fundă supradimensionată au fost întotdeauna considerați șic, iar în 2020 te poți bucura din plin de ei, întrucât sunt la mare căutare; aceștia pot fi integrați în ținute de zi, dar și de seară, fără prea mari bătăi de cap și pot transforma o ținută banală într-una deosebită;
  • pantofii sau sandalele cu barete asimetrice se numără, de asemenea, printre încălțările la modă de anul acesta;
  • pantofii cu platformă au fost și ei prezenți pe toate podiumurile la prezentările de modă pentru 2020, însă nu par foarte comozi, așa că e posibil să nu fie chiar pe placul tău.

Indiferent de modelul de pantofi preferat, e important să ții cont și de silueta și proporțiile tale, atunci când alegi pantofii pe care îi vei purta. Nu te baza numai pe tendințe când achiziționezi încălțări, ci uită-te în oglindă și asigură-te că modelul probat te avantajează.

Dacă nu reușești să îți dai seama ce tip de încălțări te avantajează, poți apela la un consultant de stil, alături de care îți va fi mai ușor să descoperi piesele care îți vin bine.

Coco Chanel obișnuia să spună “moda trece, stilul rămâne” – nu ar fi rău să ții cont de acest citat, în încercarea de a-ți defini stilul personal.