Noul an se apropie cu pași repezi, iar Pantone Color Institute a anunţat deja culoarea anului 2020. Classic Blue este nuanța care va sta anul acesta la baza marilor creații de modă și nu numai. Descoperă mai multe despre semnificațiile acestei culori, cum o poți integra în ținutele tale și cum o asortezi corect.

Totul despre culoarea anului 2020

În timp ce tehnologia este într-o continuă evoluție și schimbare, iar presiunea de a ține pasul cu aceasta este din ce în ce mai mare, este de înțeles de ce oamenii apelează la culori ce le oferă protecție și siguranță. 

Acesta este unul din motivele pentru care Classic Blue este culoarea anului 2020. Este o nuanță care exprimă încredere, relaxare și calm. Este genul de culoare care îți dă imboldul de a privi lucrurile în profunzime, de a-ți extinde perspectivele și care îți oferă o anumită siguranță în forțele proprii. 

De peste 20 de ani, culorile anului alese de Pantone Color Institute au influențat alegerile multor industrii și domenii, inclusiv moda, designul interior, designul industrial, cât și ambalajele produselor sau graphic designul. Metoda de selecție trece printr-un proces complex de analiză. Pentru a ajunge la o asemenea alegere, experții analizează diverse elemente din filme, modă, materiale textile, condiții social-economice, destinații populare, platforme de social media sau chiar tehnologii din întreaga lume.

Printr-o astfel de selecție a trecut și culoarea care va domina noul an. Laurie Pressman, vicepresedintele Pantone Color Institut, susține că această nuanță conturează încredere, credibilitate și constanță, elemente care vin în ajutorul oamenilor ce trec prin stresul zilnic. Tot ea, arată faptul că acest albastru profund amintește de cerul înstelat, fiind un alt motiv pentru care mulți oameni rezonează cu această culoare. 

În ceea ce privește moda, PANTONE 19-4052 Classic Blue, este o nuanță ce se potrivește perfect atât femeilor, cât și bărbaților. De asemenea, este o culoare accesibilă, ce poate fi abordată în orice sezon. 

Cum porţi Clasic Blue, culoarea anului 2020

Fie că vrei să porţi o ținută office sau una casual, Classic Blue se pretează foarte bine pe ambele variante. De asemenea, este o culoare ce poate fi ușor integrată într-o ținută creativă sau îndrăzneață. Orice stil ai alege, iată cum poți purta culoarea anului 2020 pentru a avea un look impecabil și mereu la modă.

 

View this post on Instagram

 

💙 ‘Classic Blue’ is @pantone’s color of the year for 2020! According to the official site, this variation of blue was chosen for the fact that it instills “calm, confidence, and connection” and that the blue hue “highlights our desire for a dependable and stable foundation on which to build as we cross the threshold into a new era.” What do you think about this color? Do you like it? ✨ • В @pantone определили основной цвет 2020 года – это ‘классический синий’. Согласно официальной информации, такой цвет был выбран, так как он ассоциируется со спокойствием, уверенностью, уравновешенностью и стабильностью, которая так нужна при переходе в новую декаду. Как вам этот цвет? Нравится? ✨ #snovavintage_look Ph: @anna.tryhub_photos

A post shared by Vintage Style Guide (@s.nova_vintage) on

 

View this post on Instagram

 

FW18 look one – @iamalonzobrown @seizesurvingt #pantone #pantone2020 #pantone2019 #pantonecoloroftheyear #pantoneblue #classicblue

A post shared by GROUPE NYC (@groupe.nyc) on

 

View this post on Instagram

 

💙💙💙Aposte nesta tendência! 💙💙💙 #AYALA_semijoias #pantone2020 #ClassicBlue

A post shared by AYALA SEMIJOIAS® (@ayala_semijoias) on

 

Reguli de purtare a culorii anului 2020

Pantone Color Institute vine în ajutorul tău cu cinci palete creative de culori pentru a ști cu ce poți asorta cel mai bine aceasta nuanță de albastru. Fiecare dintre cele cinci palete de culori exprimă o anumită stare, așa că alege-ți preferata și fii cât mai creativ în ținutele tale. 

1. Ponder Palette

Paleta de culori Ponder este o combinație de culori reci cu nuanțe calde pentru a induce o stare de calm, pace și liniște interioară. Încercă în ținuta ta aceste culori și creează un look ce te va ajuta să ai o stare bună toată ziua.

2. Snorkel Palette

Paleta de culori Snorkel este un adevărat paradis tropical al nuanțelor jucăușe. Aceaste combinații de culori au menirea de a te teleporta într-o vacanță exotică binemeritată. Folosește această paletă pentru a crea ținute creative și pline de viață.

3. Desert Twilight

Paleta de culori Desert Twilight inspiră eleganță cu un strop de strălucire. Este o combinație de Classic Blue cu nuanțe de mov și sclipici. Este ideală pentru ținute de petreceri sau evenimente, unde vrei să treci neobservată cu un look sofisticat, dar cu o notă de simplitate.

4. Exotic Tastes

Exotic Tastes este o paletă de culori ce evocă un sentiment de aventură și stare de bine. Poți crea diverse ținute folosindu-te de aceste culori, pornind de la cele office, până la cel mai casual look.

5. Untraditional

Untraditional este o paletă de culori ce include combinații de culori neașteptate și unice. Este ideală pentru o ținută îndrăzneață, care întoarce toate privrile.