Când auzi de parfumuri franțuzești, te gândești instantaneu la parfumuri de calitate superioară, cu mirosuri persistente. Cele mai faimoase parfumerii, printre care și Maison Guerlian, sunt din Franța. Pe piața internațională a parfumurilor, Franța este lider, lăudându-se cu peste 30% dintre vânzările de la nivel mondial.

Așadar, dacă vrei ca parfumul tău să fie unul rafinat și totodată persistent, orientează-ți atenția către unul dintre cele mai populare parfumuri franțuzești și nu ai cum să dai greș. Iată 10 dintre cele mai iubite parfumuri franțuzești, dintre care trebuie neapărat să ai măcar unul:

  1. Miss Dior, Dior

Lansat inițial în anul 1947, ca un tribut adus surorii lui Christian Dior, Catherine, acest parfum are încă un succes răsunător. Notele dulci de trandafiri, iasomie, patchouli indian și mandarin fac din acest parfum unul elegant, pe gustul multor femei.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

  1. Samsara, Guerlian

Un alt parfum care rămâne an de an în preferințele femeilor din întreaga lume este Samsara de la Guerlian. Acesta este un parfum greu, elegant, care te va face să atragi atenția tuturor când intri într-o încăpere. Notele sale de ylang-ylang, lemn de santal și iasomie oferă un iz oriental acestui parfum franțuzesc atât de renumit.

parfum_samsara

Foto: Pinterest

  1. Chanel no 5, Chanel

Un alt parfum cu un miros pregnant, pe care nu îl uiți ușor, este Chanel no 5, lansat de celebra Gabrielle Chanel – cunoscută mai degrabă sub numele de Coco Chanel. Formula acestuia a fost concepută de parfumierul și totodată chimistul francez cu origini ruse – Ernest Beaux.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

  1. Opium, Yves Saint Laurent

În 1977, Yves Saint Laurent a lansat parfumul Opium, odată cu colecția de toamnă iarnă inspirată de cultura Chinei. Amestecul de note de patchouli, mir și vanilie a devenit de atunci unul dintre cele apreciate de femeile cu bun gust. La lansarea sa, s-a creat o întreagă isterie din cauza numelui care a fost inspirat de drogul opiaceu denumit opiu.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

  1. Tresor, Lancome

Un parfum care emană feminitate, Tresor se numără și el printre cele mai iubite parfumuri franțuzești din lume. Sticluța piramidală a acestui parfum a fost inspirată din pietrele bijuteriilor, acesta dorindu-se să devină, asemenea bijuteriilor adorate de femei, un accesoriu indispensabil.

parfumuri_frantuzesti

  1. L’Interdit, Givenchy

Relansat recent, în anul 2018, parfumul L’Interdit a fost creat în anul 1957 de către Hubert de Givenchy, în colaborare cu parfumierul Francis Fabron. Acesta are o aromă florală, delicată însă, cu note de trandafir, iasomie, violete și chiar și arome lemnoase. Inițial, a fost creat ca un tribut pentru celebra Audrey Hepburn.

parfumuri_frantuzesti

foto: Pinterest

  1. J’adore, Dior

J’adore de la Dior deține recordul de cel mai bine vândut parfum din lume. Acesta a fost lansat în anul 1999 și se face remarcat cu notele sale de ylang-ylang, trandafir de Damasc și iasomie.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

  1. Coco Mademoiselle, Chanel

Un parfum îndrăzneț, fresh, cu note intense de iasomie, care a fost conceput special pentru Coco Chanel. Aromele de patchouli, iarbă indiană și cele lemnoase fac din acest parfum unul cu iz oriental.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

  1. Alien Eau Sublime, Thierry Mugler

Parfumurile Thierry Mugler sunt precum o revelație. Ușor de recunoscut dintr-o sută de parfumuri, acestea oferă acel ceva femeii care dorește să fie remarcată.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

  1. Nina, Nina Ricci

Un parfum jucăuș, fresh, de zi cu zi, cu arome citrice, inspirat de parfumul cu același nume creat în 1987, însă într-o variantă mult mai actuală. Acest parfum îți oferă un aer elegant indiferent de hainele și accesoriile pe care le porți.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

10. La vie est belle, Lancome

Un parfum care a devenit comun, fiind foarte popular, dar care totodată a rămas într-un anume fel încă unic. Buchetul floral al parfumului La vie est belle îmbracă fiecare femeie în mod diferit. Un lucru este însă cert: este un parfum franțuzesc extrem de elegant, care nu se potrivește oricui.

parfumuri_frantuzesti

Foto: Pinterest

Alegerea prafumului potrivit pentru tine nu este o misiune ușoară, dar nici imposibilă. Nu îți achiziționa un parfum pentru că îți place povestea lui, ambalajul ori pentru că l-ai simțit pe altă femeie și ți-a atras atenția. Investește într-un parfum după ce l-ai mirosit pe pielea ta și ai simțit că ți se potrivește, că îți întregește stilul.

De asemenea, ideal ar fi să găsești un parfum care ți se potrivește și să renunți la toate celelalte. Specialiștii în materie de frumusețe & stil ne sfătuiesc să investim într-un singur parfum, care să devină semnătura noastră din punct de vedere olfactiv.

Dacă vrei să afli cum recunoști un parfum original, citește acest articol.