Te întrebi dacă părul decolorat revine la culoarea naturală? Ei bine, răspunsul nu este tocmai încurajator: nu, părul natural nu mai are pigment, așa că nu va reveni niciodată la culoarea inițială. Vestea bună este, însă, că dacă ai răbdare, poți reveni la culoarea naturală a podoabei capilare folosind câteva strategii.
Părul blond este râvnit de multe femei, însă o mare parte dintre acestea, după ce își decolorează părul, ajung la concluzia că este extrem de greu de îngrijit și își doresc să revină la nuanța naturală. Vestea proastă este că, odată decolorat, părul nu își va recăpăta nici pigmentul natural, nici textura.
Cuprins articol
Cum să îți recapeți culoarea naturală după decolorare
- Lasă părul să crească
Părul decolorat revine la culoarea sa naturală numai după ce crește, iar lungimile decolorate sunt îndepărtate. Bineînțeles, este un proces îndelungat, pentru care ai nevoie de multă răbdare. Pentru a îl menține sănătos, dar și pentru a păstra o linie a tunsorii, la câteva luni vârfurile despicate vor fi îndepărtate.
Pentru că părul decolorat este mai uscat, mai fragil și se rupe cu ușurință, acesta are nevoie de o rutină de îngrijire diferită. Concret, se recomandă utilizarea unor produse de îngrijire dintr-o gama special concepută pentru părul decolorat și/ sau degradat, începând de la șampon și până la mască și balsam. Este posibil să constați că balsamul obișnuit nu mai face față și să preferi mai degrabă unul care nu necesită clătire, pentru că oferă părului o hidratare de durată și un aspect mai sănătos.
Măștile sau tratamentele de păr sunt absolut necesare măcar o dată pe săptămână, dacă nu chiar de două ori. Poți folosi măști din comerț, însă și cele DIY, preparate din ingrediente naturale precum uleiul de cocos, cel de argan ori avocado, sunt la fel de nutritive.
Pe părul decolorat nu vei folosi însă niciodată tratamente de păr și remedii pe bază de zeamă de lămâie, oțet, petrol sau gaz întrucât acesta este mult prea fragil și se va degrada simțitor.
Dacă nu ai răbdare să îți crească părul suficient de mult încât să îți recapeți nuanța naturală, poți accelera puțin procesul optând pentru o tunsoare scurtă.
Un alt tertip pe care îl poți folosi pentru a face mai ușor de suportat procesul de creștere a podoabei capilare, dacă nu ești dispusă să te tunzi, sunt șuvițele sau baleiajul. Cere ajutorul unui hairstylist pentru a îți face șuvițe în nuanța ta naturală de păr, care să combată efectul inestetic de rădăcini nevopsite, lăsate să crească, în contrast cu lungimea părului decolorată, în nuanțe de blond. Baleiajul poate fi de asemenea folosit pentru a lăsa lungimile decolorate, dar pentru a pigmenta părul pornind de la rădăcină, într-un degrade plăcut.
- Vopsește părul în culoarea naturală
Cea mai rapidă metodă prin care podoaba capilară revine la culoarea naturală este vopsirea acesteia cu o nuanță apropiată de culoarea părului tău. Este obligatoriu să mergi la coafor pentru această operațiune, întrucât pe părul decolorat vopseaua nu “prinde” ca pe părul natural, ceea ce înseamnă că este posibil să obții o culoare complet diferită de cea de pe ambalajul vopselei.
Dezavantajul revopsirii părului decolorat constă în faptul că agresează suplimentar firul de păr deja degradat în urma decolorării. Astfel, părul devine și mai deshidratat și mai fragil. De asemenea, fiind aplicată pe baza decolorată, vopseaua se va decolora cu ușurință, ceea ce înseamnă că la fiecare spălare părul se va deschide cu încă un ton.
Cum să repari părul degradat în urma decolorării
Cel mai des întâlnit motiv care determină femeile să regrete decolorarea și să își dorească să revină mai rapid la culoarea naturală a părului este “arderea” acestuia. Decolorarea realizată în mod greșit agresează părul și îl deteriorează în mod iremediabil – astfel, părul devine uscat, electrizat, greu de coafat și capătă celebrul aspect de “mătură”.
Dacă te afli într-o asemenea situație, trebuie să știi de la început că părul nu poate fi reparat, cel puțin nu la vârfuri, și că singura variantă pe care o ai la îndemână constă în tunderea acestuia. Taie cât de mult poți din lungimea părului ars prin decolorare. După ce ai obținut o tunsoare mai scurtă, îngrijește părul cu produse intens hidratante, pentru a reuși să îl aranjezi. Uleiul de păr nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică de îngrijire a părului – acesta hidratează părul și îi oferă un aspect plăcut, mai mătăsos.
Află din acest articol cum să îți decolorezi părul fără să îl arzi.
Comenteaza