Dacă te consideri o femeie cu stil, niciodată nu ar trebui să porți anumite piese vestimentare. Iată care sunt acestea și de ce e indicat să le eviți!

 1. Orice piesă vestimentară cu logo pe spate

Tricourile, bluzele și gecile din denim ori jachetele din piele cu logo-uri mari, stridente, pe spate, nu ar mai trebui purtate după o anumită vârstă. Orice femeie în toată firea ar trebui să evite asemenea piese vestimentare, potrivite mai degrabă pentru adolescente.

Foto: Instagram

 1. Fustă mini plisată

După o anumită vârstă, fusta mini plisată nu mai are ce să caute în garderoba ta. Poți cel mult să o îmbraci la o petrecere de Halloween, dacă vrei să te deghizezi în Britney Spears.

Foto: Instagram

 1. Blugi decolorați

Blugii decolorați, fie ei lungi sau scurți, nu numai că nu mai sunt la modă, însă nici nu sunt potriviți pentru o femeie, nici măcar în vacanță. Femeile stilate poartă numai blugi într-o singură culoare, niciodată cu degradeuri în alte culori.

Foto: Instagram

 1. Șosete cu pantofi cu toc

Combinația de șosete și pantofi cu toc este foarte cool, însă nu este potrivită pentru o femeie, ci mai degrabă pentru o adolescentă. Poartă pantofii cu toc cu dres din mătase sau cu șosete lycra, niciodată cu șosete din bumbac.

Foto: Instagram

 1. Bluze cu abdomenul la vedere

Oricât de bine ai arăta și oricât de definit ar fi abdomenul tău, nu e indicat să porți bluze scurte, cu vedere la buric. Un outfit care conține o asemenea piesă vestimentară va părea jucăuș, va fi în tendințe, însă nu poate fi considerat stilat.

Foto: Instagram

 1. Fustă tip tutu

Fustele din multe straturi de tul, de tip tutu, sunt drăgălașe la fetițele mici, mai ales dacă practică balet. Adolescentele pot integra și ele în ținute cool o asemenea piesă, însă femeile ar trebui să țină la distanță aceste fuste deloc potrivite după vârsta de 20 de ani.

Foto: Instagram

 1. Piese vestimentare cu multe volane

Volanele sunt la modă, sunt romantice și pot fi purtate într-un anumit context. Însă fustele sau rochiile alcătuite numai din volane sunt puerile așa că trebuie evitate dacă vrei să ai o ținută reușită, potrivită pentru vârsta ta și foarte stilată.

Foto: Instagram

 1. Haine transparente

Bluzele, rochiile sau fustele din materiale transparente, prin care se văd pielea sau lenjeria intimă, nu ar trebui să se regăsească în garderoba niciune femei. Acestea sunt vulgare și trebuie evitate.

Foto: Instagram

 1. Colanți

Colanții sunt confortabili, însă o femeie nu ar trebui să îi poarte niciodată pe stradă, pe post de pantaloni. Aceștia pot fi purtați la sala de sport sau prin casă, însă niciodată integrați în ținute de stradă.

Foto: Instagram

 1. Haine cu imprimeuri colorate cu fluturi

Orice piesă vestimentară cu imprimeuri copilărești precum fluturii ar trebui evitată. Oricât de drăgălașă ți s-ar părea, de pildă, o bluză cu fluturi, în mod cert aceasta nu are ce să caute într-un outfit potrivit pentru o femeie cu stil.

Foto: Instagram

Acum, că am stabilit ce nu e indicat să porți, dacă vrei să arăți bine, iată și câteva ponturi care te vor ajuta să îți creezi un stil personal de nota 10:

 • Nu îți cumpăra niciodată lucruri care nu îți vin bine. Oricât de mult ți-ar plăcea o piesă vestimentară, dacă nu este măsura ta ori nu se așază perfect pe formele tale, nu o cumpăra. Totodată, daci ai haine în garderoba care nu îți mai vin bine, renunță la ele pentru că altfel ești tentată să le porți. Dacă ai în dressing numai haine care îți vin perfect, nu există riscul să te dezavantajeze vreodată hainele pe care le porți.
 • Accesorizează-ți întotdeauna ținutele. Cerceii, brățările, inelele sau curelele sunt elemente care îți pot îmbunătăți considerabil ținuta așa că ar fi păcat să nu te folosești de ele. Fă-ți un obicei din a accesoriza ținutele purtate.
 • Creează-ți o uniformă. O femeie stilată, care își cunoaște atuurile și imperfecțiunile, are câteva piese cheie în jurul cărora se învârte garderoba întrucât acestea o avantajează cel mai mult. Așadar, dacă vrei să te asiguri că te îmbraci mereu bine, creează-ți o uniformă din piesele despre care știi că te pun în valoare. Cumpără-ți piese cu aceeași croială și îmbină-le în mod similar, astfel încât outfit-urile tale să te caracterizeze și să ajungă să fie emblematice pentru tine.
 • Identifică-ți tipul de siluetă și îmbracă-te întotdeauna cu haine potrivite, care să îți pună în valoare formele. De exemplu, oricât de mult ți-ar plăcea modelul unei rochii, dacă aceasta îți aplatizează bustul, înseamnă că nu are o croială care să te avantajeze.
 • Ascultă-ți instinctul. Dacă te uiți în oglindă și simți că ceva nu este în regulă, probabil că așa este. Un outfit reușit te va face să arăți bine, să te simți bine și să ai încredere în tine.

În cazul în care nu reușești să descoperi ce piese vestimentare te avantajează, poți apela la serviciile unui consultant de stil, cu ajutorul căruia îți poți crea stilul personal.