Tot mai multe produse dermatocosmetice sunt la modă, femeile înlocuind tot mai des produsele cosmetice obișnuite cu cele achiziționate din farmacie. Iată când e recomandat să folosești dermatocosmetice și când ar trebui să le eviți!

Inițial, produsele dermatocosmetice au fost concepute pentru îngrijirea pielii după procedurile dermatologice, însă datorită interesului crescut care s-a înregistrat cu privire la acestea, multe companii au ales să extindă producția și către zona de produse de make-up, nu numai de îngrijire a pielii. Agenții externi precum poluarea, radațiile UV și produsele antibacteriene agresează pielea, iar produsele dermatocosmetice pot fi folosite pentru îngrijirea și protejarea acesteia.
Femeile cu un ten sensibil sunt în mod deosebit interesate de produsele de acest gen, acestea având de multe ori experiențe neplăcute în urma folosirii produselor cosmetice obișnuite.
Ingredientele din dermatocosmetice sunt unele de calitate superioară, care nu au efecte adverse și care asigură întreținerea optimă a tenului, buzelor ori chiar genelor. De aceea de multe ori sunt favorite, în ciuda prețurilor mai mari pe care le au.
Noile descoperiri făcute în timpul cercetărilor de specialitate permit companiilor din industria cosmetică să ofere femeilor alternative mult mai sănătoase chiar și în materie de machiaj.

De ce să folosești produse dermatocosmetice

Sunt hipoalergenice – un mare avantaj al dermatocosmeticelor constă în faptul că sunt hipoalergenice, ceea ce înseamnă că pot fi folosite fără probleme și de către persoanele cu pielea foarte sensibila, predispusă la alergii. Acestea sunt testate și garantează faptul că nu vor declanșa reacții alergice de niciun fel.
Tratează anumite probleme ale pielii – spre deosebire de produsele de make-up convenționale, cele dermatocosmetice nu numai că maschează anumite probleme ale pielii – cum ar fi acneea, ci le și tratează. Medicul dermatolog poate recomanda anumite asemenea produse în funcție de diagnosticul stabilit.
Conțin ingrediente de calitate – dermatocosmeticele sunt fabricate cu apă termală și conțin uleuri și extracte naturale, precum și antioxidanți, vitamine și minerale necesare pielii. Nu vei găsi în produsele dermatocosmetice parabeni ori alte produse dăunătoare, care pot afecta pielea în timp. De aceea prețul produselor dermatocosmetice este adesea mai mare decât cel al produselor de îngrijire și machiaj obișnute, pe care le găsești în magazine.
Sunt făcute după rețete concepute de specialiști din domeniul farmaceutic, medical și cosmetic – experți în domeniul medical, împreună cu cei din domeniul farmaceutic și din industria de beauty creează împreună rețetele pentru dermatocosmetice, de aceea acestea sunt superioare produselor cosmetice obișnuite.

Când e indicat să folosești asemenea produse

Dacă ai probleme cu pielea – acnee, acnee seboreica, rozaceea, hiperpigmentare și nu numai, dermatocosmeticele sunt cele mai potrivite produse de îngrijire și make-up pentru tine. Consultă-te cu medicul tău cu privire la produsele cele mai eficiente în funcție de problema ta și rezultatele nu vor întârzia să apară.
Dermatocosmeticele pot fi folosite însă și în scop preventiv, nu numai curativ, acestea protejând pielea și reducând riscul de apariție a unor dezechilibre.
Poți folosi creme, geluri de curățare, dar și produse de make-up precum baza de machiaj, fondul de ten, pudra, rimelul sau chiar rujul din categoria dermatocosmetice. Acestea se comercializează numai în farmacii așa că ai grijă de unde îți faci cumpărăturile.
Rareori produsele dermatocosmetice sunt contraindicate – de regulă, când vorbim despre afecțiuni foarte serioase ale pielii. Pentru a te asigura însă că poți folosi asemenea produse, e important să discuți cu un medic dermatolog, care este în măsură să evalueze sănătatea pielii tale și să facă recomandări în funcție de ce observă.
Este important să folosești dermatocosmetice potrivite tipului tău de ten, pentru a te asigura că nevoile pielii sunt satisfăcute. Dacă ai ten gras, vei folosi produse speciale pentru acesta, iar dacă ai pielea sensiblă, vei ține cont de asta. Pentru tenul îmbătrânit, vei achiziționa numai produse dermatocosmetice anti-aging, care diminuează semnele îmbătrânirii apărute la nivelul pielii.
Dacă folosești produse dermatocosmetice și constați că apar semne ce indică o problemă – uscăciunea pielii, iritații și alte simptome similare, e indicat să oprești utilizarea produselor cu pricina și să apelezi la ajutorul unui specialist în dermatologie.
Pielea ta are nevoie și de îngrijire din interior, așa că adopătă o dietă echilibrată, practică în mod regulat sport și hidratează-te, dacă vrei ca pielea ta să arate impecabil.