Pudra translucidă este cea care finisează și totodată fixează machiajul, astfel încât tenul tău să arate impecabil întreaga zi. Iată ce pudră translucidă să alegi, dacă dorești să obții, pe lângă un make-up rezistent, și efectul de micșorare a porilor!

Îți dorești să ai mereu un machiaj fără imperfecțiuni, însă orice fond de ten și farduri ai folosi, nu reușești? Ei bine, trebuie să folosești o pudră translucidă. Aceasta nu numai că va oferi tenului un aspect uniform, matifiat și totodată mătăsos, însă va uniformiza și ridurile de expresie și totodată va absorbi sebumul secretat de piele pe parcursul zilei. Mai mult decât atât, va fixa produsele de make-up, astfel încât să nu apară efectul de machiaj scurs.

Recomandări pentru pudra translucidă

În funcție de buget, preferințe în ceea ce privește brandul, dar și de tipul tău de ten, vei alege pudra cea mai potrivită pentru tine. Iată 5 recomandări:

  1. Pudra translucidă Laura Mercier

pudra_translucida

Foto: Instagram

Una dintre cele mai populare pudre fixatoare în rândul blogger-ilor de beauty, dar și a make-up artiștilor, pudra Laura Mercier nu te va dezamăgi. Finisează machiajul oferind un aspect mătăsos tenului. Totodată, uniformizează pielea, estompând ridurile.

Această pudră îți va menține machiajul intact ore în șir, așa că dacă bugetul îți permite, ai face bine să o încerci. O găsești aici, la prețul de 199,99 lei.

  1. Prep + Prime Transparent finishing powder, MAC

pudra_translucida_mac

Foto: Instagram

Oferă un finisaj neted și catifelat tenului, de aceea poate fi folosită atât peste fondul de ten, cât și ca atare, pe pielea bine hidratată în prealabil cu o cremă de zi. Pe lângă faptul că are abilitatea de a controla aspectul gras al tenului, mai ales în zona “T”, această pudră reușește și să mențină machiajul proaspăt mai mult timp.

Este recomandată pentru machiajul natural, de zi cu zi, dar și pentru cel de ocazie, care încarcă mai mult tenul. Prețul este de 129 de lei și poate fi achiziționată de aici.

  1. Pudră translucidă Master Fix, Maybelline New York

pudra_translucida_maybelline

Foto: Instagram

O variantă mult mai accesibilă din punct de vedere al prețului este pudra translucidă de la Maybelline. Aceasta poate fi folosită atât prin aplicarea unui strat discret pentru finisarea machiajului, cât și în mai multe straturi, prin tehnica “baking”, care prelungește rezistența machiajului și evidențiază anumite zone.

Pudra Master Fix poate fi achiziționată de aici, la prețul de 52 lei.

  1. Wibo Rice Powder

pudra_translucida_de_orez

Foto: Instagram

Cu toate că este un produs extrem de ieftin, prețul fiind de 28 de lei, această pudră are rezultate ce pot fi comparate fără probleme cu pudre translucide de renume. Așa cum o spune și numele, pudra Wibo este pe bază de orez, are un efect intens matifiant și micșorează vizibil porii, fără însă să îi blocheze și să favorizeze acneea. După folosirea sa, tenul rămâne matifiat, uniformizat și revigorat.

Poți achiziționa pudra Wibo de aici.

  1. Pudra Born This Way, Too Faced

pudra_translucida_too_faced

Foto: Instagram

Vrei o pudră lejeră, care să aibă un efect iluminator asupra tenului, dar totodată să asigure fixarea machiajului? Pudra Born this Way de la Too Faced este produsul pe care îl cauți. Aceasta estompează porii dilatați și uniformizează tenul, fără însă să îl încarce ori pigmenteze.

Poți cumpăra pudra Born This Way la prețul de 80 lei de aici.

Încearcă mai multe tipuri de pudră, fie varianta compactă, fie pudră liberă, înainte de a îți alege preferata. Aceeași pudră poate arăta și se poate comporta diferit, în funcție de tipul de ten al fiecărei femei. Ce i se potrivește unei femei cu tenul gras, nu va fi la fel de potrivit pentru o femeie cu ten uscat – de aceea trebuie să experimentezi.

Pe lângă întrebuințarea pe care toată lumea o știe – aceea de finisare și fixare a machiajului, pudra liberă poate fi folosită și în alte moduri:

  • Pentru matifierea pleoapelor, mai ales la persoanele care au tenul gras. Aplică un strat de corector de ochi pe pleoape, apoi unul de pudră translucidă și abia la final folosește fardul de ochi. Pudra liberă va acționa întreaga zi precum o barieră care absoarbe uleiurile în exces, menținând machiajul ochilor intact;
  • Poate preveni scurgerea tușului de pe pleoapa mobilă. În zilele caniculare, când transpirăm ori când umiditatea din aer este crescută, putem observa că tușul, oricât de rezistent ar fi, începe să se scurgă mai ales în colțul extern al ochiului. Poți împiedica acest lucru să se întâmple prin aplicarea unui strat fin de pudră translucidă atât peste linia de tuș, cât mai ales sub aceasta;
  • Știai că pudra liberă translucidă te poate ajuta să ai gene mai dese și mai voluminoase? Nu trebuie decât să aplici un strat de pudră peste primul strat de rimel de pe gene, iar apoi să îl acoperi cu încă unul tot de rimel. Particulele de pudră îngroașă genele;
  • Cea mai surprinzătoare întrebuințare a pudrei translucide este aceasta – pentru combaterea aspectului de păr gras. Dacă nu ai șampon uscat la îndemână, însă mergi la o întâlnire importantă și nu ai timp să îți împrospătezi părul, aplică pudră translucidă pe buricele degetelor, apoi maseaza rădăcina firelor de păr – vei observa cum sebumul dispare instantaneu.