Când vine vorba despre îngrijirea pielii, nu doar tenul este important. O alimentație sănătoasă și sportul îți vor asigura un corp tânăr și energic, dar și o rutină de îngrijire este necesară, pentru a te simți bine.

Află ce este rutina de îngrijire a pielii corpului și ce pași trebuie să conțină, pentru a preveni problemele și a încetini procesul de îmbătrânire.

Îngrijirea pielii corpului pas cu pas

Pasul 1 – curăță

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți menții pielea curată. Un gel de duș este produsul esențial în rutina de îngrijire a pielii corpului, iar când îl alegi, citește cu atenție eticheta. Caută un gel care te ajută să rezolvi probleme ale pielii și care nu conține parabeni sau siliconi. Deși ai o varietate de produse cu parfumuri îmbietoare, nu mirosul trebuie să fie factorul de decizie. În acest pas, nu ai nevoie decât de ceva care să îți curețe pielea de transpirație, praf, parfum, loțiuni și să o pregătească pentru răsfățul care va urma. Cel mai bine este să optezi pentru un gel de duș delicat, din ingrediente naturale.

Este foarte importantă și temperatura apei în momentul în care faci duș sau baie. Asigură-te că nu este prea fierbine, pentru că îți poate afecta pielea. Dacă ai o toleranță mai mare la frig, poți încerca chiar dușuri cu apă rece sau călduță, pentru că astfel îți vei întări porii, pielea va avea un aspect mai ferm și se va vindeca mult mai repede. În plus, dușurile cu apă rece duc la retenția uleiurilor naturale, prevenind uscarea pielii.

Pasul 2 – exfoliază

Următorul pas este exfolierea. În acest moment, trebuie să înlături celulele moarte de pe piele folosind un exfoliant sau un scrub. Acest proces are numeroase beneficii: stimulează circulația sângelui, previne creșterea firelor de păr sub piele, ajută la absorbția celorlalte produse și dă pielii un aspect proaspăt.

Exfolierea se face pe pielea umedă, cu mișcări circulare, având grijă să acoperi toată suprafața corpului. Poți folosi o mănușă abrazivă sau alte instrumente de îngrijire care ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Acordă atenție deosebită zonelor cu piele ceva mai dură, precum genunchii sau coatele, și fă mișcări delicate acolo unde ai pielea sensibilă, precum pe gât sau decolteu.

Pasul 3 – epilează

Epilarea face parte din rutina de îngriijire a pielii corpului și trebuie făcută cu mare atenție. După ce ți-ai exfoliat pielea, folosește o cremă de ras pe zonele corpului pe care vrei să le epilezi folosind lama. Apa călduță te va ajuta în acest proces, dar apa fierbinte poate cauza iritații. După ce ai aplicat spuma, epilează zonele dorite, mișcând aparatul în sens opus creșterii firelor de păr. Vei obține, astfel, rezultate mai bune, dar ai grijă când faci asta în zonele sensibile, pentru că poți stimula creșterea firelor sub piele și poți cauza iritații.

Pasul 4 – hidratează

Pielea este cea mai importantă barieră împotriva bolilor și infecțiilor. Acest organ este zilnic expus elementelor nocive, ce o pot usca, de aceea hidratarea este extrem de importantă. Atât exfolierea, cât și epilarea pot duce la deshidratarea pielii, așa că este extrem de important să nu sari peste acest pas în rutina de îngrijire a corpului.

Pasul 5 – protejează

După ce ai trecut prin toți pașii din rutină, nu uita de cel mai important: aplică crema cu protecție solară, chiar și iarna. Evită expunerea la soare, iar când o faci, alege o cremă cu un factor de protecție ridicat.

Cum să ai o piele frumoasă

Hidratarea este esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă, dar ea începe din interior. Bea doi litri de apă pe zi și redu consumul de cofeină sau băuturi carbogazoase.

Soarele este periculos pentru piele, dar la fel este și solarul. Chiar și câteva vizite pe an pot avea efecte ireversibile asupra celulelor pielii, așa că dacă vrei bronz, alege întotdeauna varianta naturală și nu ieși niciodată afară fără SPF.

Fă mișcare, nu doar ca să ai un organism sănătos, ci și pentru a stimula circulația sângelui și a-ți hrăni celulele pielii. Yoga sau clasele de aerobic vor da o strălucire naturală pielii.

Stai departe de fast-food și de alimentele procesate. Zahărul, sarea, carbohidrații rafinați sunt substanțe extrem de periculoase pentru piele, încetinesc producția de colagen și grăbesc îmbătrânirea. Fă alegeri alimentare sănătoase, precum fructe, legume și carne slabă.

O rutină de îngrijire a pielii corpului va încetini procesul de îmbătrânire și îți va crește încrederea în tine, așa că nu te abate de la ea.