Sacou în loc de geacă de piele ori ca înlocuitor pentru jacheta din denim în această primăvară? Stiliștii spun că da, acesta este secretul pentru un look actual, în tendințe și totodată atemporal. Iată cu ce tip de sacou poți înlocui geaca de piele în primăvara anului 2020!

Una dintre piesele de rezistență ale acestui sezon este sacoul, care poate înlocui cu succes gecile subțiri de primăvară. Purtat atât în ținute office, cât și inclus în outfit-uri casual sau chiar elegante, sacoul este o piesă care poate transforma o ținută banală într-una demnă de podium.

Sacouri în tendințe în primăvara anului 2020

1. Sacoul lung, cambrat în talie, care conturează o siluetă tip clepsidră, este la mare căutare în această primăvară. Acesta poate fi purtat mai ales de femeile înalte, însă și minionele pot fi avantajate de un asemenea sacou, atâta timp cât respectă proporțiile propriului corp.

Un asemenea sacou poate fi integrat în ținute office sau smart-casual. Orice femeie ar trebui să aibă în garderobă un asemenea sacou, mai ales dacă are un job ce presupune lucrul de la un birou.

Foto: Instagram

2. Sacoul bej este preferat de bloggeritele de fashion, întrucât completează perfect ținutele casual, oferindu-le un aer stylish fără prea mare efort. De exemplu, o banală ținută alcătuită dintr-o pereche de jeanși bleu și o cămașă albă, este transformată într-o ținută “hot” prin simpla completare cu un sacou bej.

Mare atenție la nuanța de bej aleasă – dacă ai pielea deschisă la culoare, orice ton te avantajează, însă dacă ai tenul măsliniu, e indicat să alegi un sacou în tonuri mai închise de bej, pentru a nu se crea un contrast prea puternic, deloc armonios.

Foto: Instagram

3. Blazerul cu centură în talie este și el printre favoritele sezonului. Un asemenea sacou evidențiază talia și oferă ținutei tale un aer specific anilor ’70. Dacă ai curaj din punct de vedere stilistic, poți chiar să porți un asemenea sacou cu o pereche de pantaloni evazați și cu o pereche de pantofi cu platformă.

Foto: Instagram

4. Sacoul supradimensionat nu va trece nici el neobservat în acest sezon. Balenciaga, Salvatore Ferragamo și Lanvin sunt doar câteva dintre marile case de modă care au mizat pe sacoul supradimensionat în colecțiile pentru primăvară-vară 2020. Un asemenea sacou merge integrat în ținutele casual fără să te străduiești prea tare, așa că e bine să îl ai la îndemână.

Foto: Instagram

5. Îți este greu să renunți la geaca de piele în această primăvară? Îți va fi mai ușor dacă o înlocuiești cu un sacou din piele! Vestea bună pentru tine este că sacoul din piele este piesa “hot” a anului. Poți alege atât un sacou din piele de inspirație masculină, cu linii drepte, cât și unul cu umerii bufanți și cu centură în talie. Orice alegere ai face, să fii sigură că vei fi în ton cu moda.

Foto: Instagram

Cum să îți alegi sacoul potrivit, în funcție de siluetă

Sacoul este o piesă vestimentară care nu se demodează așa de ușor și poate fi purtată în orice sezon, în diverse ținute. De aceea este indicat să investești într-un sacou de calitate, pe care să îl porți în mai multe combinații stilistice. Însă este foarte important să știi exact ce model de sacou te avantajează, în funcție de formele corpului tău.

Iată câteva ponturi care îți vor fi de ajutor în alegerea sacoului potrivit:

  • Dacă ai bustul generos, alege un sacou cu un decolteu mai adânc și dintr-un material mai subțire, astfel încât să nu creeze cute inestetice sau extra volum în unele zone;
  • Pe de altă parte, dacă ai sânii mici, poți alege fără griji un sacou cu două rânduri de nasturi întrucât te avantajează;
  • În cazul în care te numeri printre femeile cu umeri proeminenți, alege un sacou mai puțin structurat în acea zonă – în niciun caz nu vei alege unul cu umeri supradimensionați, care avantajează numai femeile slabe, cu umerii foarte înguști;
  • Dacă ai silueta tip clepsidră este obligatoriu să alegi un sacou cambrat în talie, care să atragă atenția în acea zonă;
  • Femeile cu șolduri late sunt avantajate de sacourile mai structurate în partea de sus, care să creeze un trup armonios;
  • În ceea ce privește lungimea sacoului, lucrurile sunt simple: dacă ești înaltă, nu purta un sacou prea scurt, iar dacă ești minionă, nu alege un sacou prea lung.

Respectă indicațiile de mai sus și în mod cert vei descoperi rapid ce model de sacou te avantajează. Dacă vrei să fii în tendințe în acest sezon, însă să porți sacoul achiziționat și în anii următori, mizează pe o croială clasică și pe o culoare neutră. Pe de altă parte, dacă ești dispusă să investești în piese pentru un singur sezon, îți poți achiziționa un sacou din piele, care în mod cert anul acesta va fi “must-have”, iar la anul se va regăsi în topul pieselor vestimentare demodate.