Un sutien poate fi aliat de nădejde al femeii, pentru că îi pune în valoare formele și totodată îi oferă confort, însă se poate transforma și în dușman, dacă nu este ales corect și devine inconfortabil ori evidențiază aspecte cu care nu te mândrești neapărat. Iată ce rezolvare au problemele pe care ți le poate cauza sutienul!

Este esențial să porți un sutien care te avantajează, întrucât vei arăta mai bine și vei fi mai sigură pe tine. Atunci când un sutien îți creează probleme, înseamnă că nu este măsura potrivită.

Problemă: Ți se ridică banda de la spate

Soluție: Ai nevoie de un sutien cu circumferința mai mică. Banda de la spate se ridică pentru că este prea mare pentru corpul tău. Banda sutienului trebuie să fie complet paralelă cu solul, nu are voie să se ridice în anumite zone.

Se poate întâmpla ca aceasta să se ridice, chiar dacă porți măsura corectă, atunci când se uzează și fibrele textile se lasă, deci sutienul se lărgește. În acest caz, e nevoie să îți cumperi un sutien nou, pentru că acesta nu îți va mai oferi susținerea necesară.

Problemă: Piele iritată sub sâni

Soluție: Dacă pielea de sub sâni este iritată, înseamnă că sutienul purtat are cupele prea mici și se freacă de piele când te miști. Poți rezolva această problemă achiziționând sutiene cu cupa mai mare.

Problemă: Sânii se revarsă deasupra sutienului în zona de sub axilă

Soluție: Ai această problemă pentru că sânii sunt voluminoși si sutienul purtat nu oferă susținerea necesară. Chiar dacă porți măsura corectă, anumite modele nu te avantajează. De pildă, sutienul cu cupa triunghiulară nu te va avantaja, dacă ai sânii foarte mari.

Problemă: Sânii se revarsă deasupra cupelor

Soluție: Femeile cu sânii foarte mari se află, în general, în această situație. Pentru a scăpa de problema sânilor care cad peste cupa sutienului e nevoie să porți un sutien cu o cupă care îmbracă mai mult sânul. Dacă și după ce alegi altă cupă, persistă problema, înseamnă că ai nevoie și de o măsură mai mare, nu numai de cupe mai încăpătoare.

Problemă: Pielea se revarsă deasupra benzii sutienului, la spate

Soluție: Dacă deasupra benzii de la sutien, la spate, apare un strat de piele atârnat, înseamnă că porți un sutien cu circumferința prea mică.

Problemă: Sânii par lăsați

Soluție: Sânii tăi au nevoie de mai multă susținere. Încearcă un alt tip de model, poate unul cu întăritură sub cupe. Evită sutienele tip bustieră, întrucât acestea nu oferă aproape deloc susținere, mai ales sânilor asupra cărora gravitația și-a spus cuvăntul.

Problemă: Zona dintre cupele sutienului nu stă lipită de piele

Soluție: Un sutien care te avantajează este obligatoriu să stea perfect lipit de piele – acesta nu trebuie să fie nici prea larg, dar nici prea mulat. Dacă porțiunea dintre cupele sutienului nu stă lipită perfect de piele în zona sternului, atunci sutienul nu îți este bun. Încearcă altă măsură. Dacă nici așa nu merge, alege un sutien cu cupele mai apropiate una de cealaltă.

Problemă: Se creează un gol în cupa sutienului

Soluție: Dacă ai această problemă, strânge puțin bretelele pentru a le scurta. Dacă nici așa nu se vor umple cupele, atunci e cazul să încerci un sutien cu o cupă mai mică întrucât aceasta nu ți se potrivește.

Problemă: Sutienul îți face râni în zona coastelor

Soluție: Dacă sutienul se freacă de piele și te rănește pe lateral, în zona coastelor, înseamnă că porți o măsură prea mică. Alege-ți un sutien cu circumferința mai mare.

Problemă: Bretelele de la sutien alunecă în permanență

Soluție: Fie porți un sutien prea mare, fie ai lăsat bretelele prea lungi dacă ai problema aceasta cu ele. Dacă orice ai încerca nu funcționează, încearcă să găsești un sutien cu bretelele mai aproapiate pentru că e posibil să ai umerii foarte mici.

Problemă: Bretelele de la sutien îți intră în piele, lăsându-ți urme

Soluție: Atunci când bretelele de la sutien intră adânc în carne și lasă urme pe piele, înseamnă că banda și cupele sutienului nu oferă deloc susținere sânilor și tot greul cade pe bretele. Încearcă un sutien cu susținere mai bună, dar și cu o cupă mai potrivită.

Problemă: Cupele se îndoaie nefiresc în lateral

Soluție: Cupele de la sutienul purtat fac cute nefirești? Înseamnă că porți un sutien cu cupe prea mari pentru forma sânului tău. Și când sutienul este foarte uzat poate să apară problema cupelor încrețite, iar în această situație e indicat să arunci sutienul și să îl înlocuiești cu unul nou.

Problemă: Mameloanele se văd prin sutien

Soluție: Dacă forma mameloanelor tale se poate observa prin sutienul purtat, înseamnă că acesta are cupe foarte subțiri, dintr-un material prea fin. În cazul în care te deranjează acest aspect, achiziționează-ți sutiene cu cupe mai groase, făcute din țesături mai rigide. Sutienele cu push-up îți garantează că nu lasă la vedere deloc mameloanele.

Sutienul ar trebui să fie o piesă care să îți ofere confort, să te pună în valoare și să te facă să te simți mai frumoasă. Dacă acest lucru nu se întămplă în cazul tău, înseamnă că nu ai găsit încă un sutien pe măsura ta.

Asigură-te întotdeauna că alegi cupa potrivită, care îți avantajează forma sânului. De asemenea, este extrem de important să știi ce măsură porți la sutien. Daă mergi într-un magazin de specialitate, vei primi consiliere astfel încât să înțelegi exact ce te avantajează și ce sutiene ar trebui să eviți. Ține cont de formele tale și sutienul va deveni cel mai bun prieten al tău.

Pentru a oferi bustului susținerea necesară, astfel încăt să împiedicăm gravitația să aibă efecte nedorite asupra acestuia, este indicat să purtăm sutien zilnic, mai ales în momentele în care facem mișcare. În magazine găsești o gamă variată de sutiene, din care este imposibil să nu găsești unele care să îți și placă, dar să ți se și potrivească și să te avantajeze.