În materie de tendințe de bijuterii, anul 2021 vine cu o serie de surprize. De la măștile de protecție accesorizate cu lanțuri prețioase și până la colierele tip choker din mărgele, lista bijuteriilor în vogă este alcătuită numai din piese neașteptate.

Bijuteriile sunt accesoriile care scot o ținută din anonimat, în timp ce o completează perfect. Colierele, inelele, cerceii și brățările s-au regăsit dintotdeauna pe lista de slăbiciuni a femeilor. Iată care sunt piesele la modă în 2021!

Tendințe în materie de bijuterii în 2021

  1. Lanțurile din zale supradimensionate

lant

Foto: Pinterest

Lanțurile masive, cu influențe punk, uneori decorate cu pietre prețioase, revin în lumina reflectoarelor în 2021. Acestea pot fi purtate atât la gât, cât și pe post de brățară, răsucite de două ori în jurul încheieturii. Investește într-un asemenea lanț de calitate, dintr-un metal prețios, și îl vei putea purta ani la rând.

Integrează o asemenea bijuterie într-o ținută simplă, minimalistă, iar efectul obținut va fi unul wow.

  1. Pandantivul tip cruce

pandantiv_cruce

Foto: Pinterest

În anii ’90, pandantivele în formă de cruce erau extrem de populare în rândul femeilor, dar și al bărbaților. Ei bine, anul acesta, această bijuterie statement revine. Poți alege un colier delicat, cu o cruce de mici dimensiuni, bătută cu pietre, la fel de bine cum poți miza pe un colier cu o cruce stilizată supradimensionată – nu vei da greș cu niciuna dintre cele două variante. Cruciulițele purtate la gât sunt din nou la modă. Bineînțeles, acestea pot fi atârnate și de cercei ori la brățări.

  1. Lanțul pentru masca de protecție

lant_masca

Foto: Pinterest

Masca de protecție a devenit, din senin, un accesoriu indispensabil. Nu e de mirare că pasionații de modă au transformat-o într-o piesă pe care o poți asorta la ținutele purtate. Așa a apărut lanțul pentru masca de protecție, care are dublă utilitate – ține masca atârnată de gât când o dai jos pentru a desfășura diverse activități (mâncat, băut, fumat), dar totodată este o bijuterie cu care îți poți accesoriza outfitul. Din metale prețioase, cu perle sau chiar din plastic, lanțul pentru mască devine o piesă din ce în ce mai populară.

  1. Bijuteriile cu perle

cercei_cu_perle

Foto: Pinterest

Dacă în trecut perlele erau apreciate doar de doamnele trecute de o anumită vârstă, acum acestea au revenit în tendințe și ș-au recăpătat locul pe marile podiumuri ale lumii. Se poartă sub orice formă, la orice oră și integrate în orice ținută – poți alege un inel cu perlă pentru ținutele de seară, cercei pe ureche cu perle pentru o zi petrecută la birou ori un colier supradimensionat cu perle pentru serile petrecute în oraș.

  1. Cerceii creole

cercei_creole

Foto: Pinterest

Cerceii circulari, tip creole, sunt din nou în lumina reflectoarelor. Indiferent de dimensiunea lor, nu ai cum să nu atragi atenția, dacă alegi să îți pui în urechi o asemenea bijuterie.

Mizează pe varianta de dimensiuni reduse pentru outfit-urile de zi cu zi și alege creolele mari pentru ocaziile speciale ori pentru evenimentele care au loc după lăsarea întunericului.

Ce bijuterii să NU mai porți în 2021

Iată și ce bijuterii nu mai sunt considerate la modă și nu ar trebui să le mai porți anul acesta:

  • Bijuteriile din plastic sau lemn;
  • Cerceii simpli, cu șurub, pe ureche;
  • Bijuteriile din/cu scoici.

Acum, că ai aflat ce tendințe sunt pe val în materie de bijuterii în 2021, trebuie să știi să le selectezi pe acelea potrivite stilului tău, nu să le achiziționezi pe toate și să le porți fie că îți vin bine, fie că nu. Moda este trecătoare, de aceea este indicat să investești în bijuterii care te avantajează și pe care le poți purta de la un sezon la altul. O bijuterie de calitate, realizată frumos și care îți vine bine, va fi la fel de apreciată și acum, dar și peste 10 ani.

Dacă nu poți rezista tentației de a investi în anumite piese, deși știi că este posibil să nu le porți niciodată, mai degrabă alege o variantă dintr-un metal neprețios. Gablonțurile alese cu grijă pot arăta extrem de bine, iar vestea bună este că nu vei regreta atât de mult, dacă vei cumpăra piese ieftine și apoi vei constata că nu le porți pentru că nu sunt pe stilul tău.