Dacă simți nevoia de o schimbare de look, nu ar strica să știi ce tendințe sunt anul acesta pe val în materie hairstyling – tunsori, coafuri și nuanțe de păr.

Culori de păr în tendințe în anul 2021

tendinte-hairstyling

Foto: Pinterest

Nuanțele de roșcat, începând de la cele mai deschise tonuri de blond căpșună și până la roșu intens ori arămiu, toate tipurile de roșcat se poartă anul acesta.

Specialiștii în materie de hairstyling ne îndeamnă să alegem tonurile de roșcat care ni se potrivesc în funcție de culorile pielii și ochilor. Dacă nu știi exact ce alegere să faci, consultă-te cu haisrtylist-ul tău – în mod cert îți va oferi cele mai bune sfaturi.

Baleiajul nu s-a demodat, ci a rămas în tendințe, însă cu tonuri de maro, nu cu nuanțe contrastante cum sunt brunetul și blondul.

tendinte_hairstyling

Foto: Pinterest

Bineînțeles, blondul nu se demodează niciodată, însă dintre toate nuanțele de blond, anul acesta vedeta este blondul cu tonuri de auriu, cât mai aproape de varianta naturală. De asemenea, pentru un plus de naturalețe se poartă rădăcinile vopsite cu 2 tonuri de blond mai închise decât vârfurile.

În materie de șuvițe în anul 2021 se poartă acelea făcute în jurul feței, care încadrează chipul, oferindu-i luminozitate.

Tunsori în tendințe în 2021

tendinte_hairstyling

Foto: Pinterest

Tunsoarea Mullet este, fără îndoială, cea mai “hot” tunsoare a momentului. Atât vedete de peste Ocean, printre care Rihanna și Zendaya, cât și vedete autohtone precum Inna, au mizat pe această tunsoare specifică anilor ’80. Mullet a revenit în atenția hairstylist-ilor odată cu popularitatea crescută a celebrei Tokyo din serialul Netflix Casa de Papel.

Dacă nu ești atât de îndrăzneață încât să optezi pentru o tunsoare atât de extravagantă nu înseamnă că nu poți să fii în tendințe. O tunsoare clasică, ce revine în lumina reflectoarelor în 2021, este bobul. Fie scurt până la linia bărbiei, fie până la jumătatea gâtului, bobul tuns perfect este din nou la modă. Însă pentru a atrage toate privirile, alege să îți ondulezi ușor părul, astfel încât bobul să capete un aspect ușor sălbatic.

tendinte_hairstyling

Foto: Pinterest

Nu vei da greș nici cu bobul asimetric, care este potrivit mai ales dacă alegi o culoare a părului mai îndrăzneață, cum este roșcatul. Acesta, spre deosebire de bobul clasic, este mai ușor de coafat.

Nu ești pregătită să îți schimbi tunsoarea, însă vrei totuși ceva diferit, în ton cu cele mai “hot” tendințe de hairstyling? Fă-ți breton! Sunt două tipuri de breton în tendințe în 2021: fie cel tip “cortină”, în stilul anilor ’70, care se poartă cu cărare pe mijloc, fie bretonul lung, pe care îl poți oricând camufla prin coafare.

Coafuri în tendințe în 2021

tendinte_hairstyling

Foto: Pinterest

Acum, că ai aflat cum să îți vopsești părul pentru a fi în pas cu moda anul acesta, dar și ce tunsori vor fi la mare căutare, iată și ce tendințe sunt în materie de coafare a podoabei capilare.

Părul întins, cu vârfuri perfect aliniate, mai ales la tunsorile drepte cum este bobul, se numără printre principalele tendințe.

La polul opus se află buclele făcute cu placa de îndreptat părul ori cu ondulatorul, însă care au aspect cât mai natural, poate chiar ușor ciufulite. Pentru un efect wow poți chiar să folosești bigudiurile de păr – ai nevoie de puțină îndemânare, însă odată ce înțelegi cum funcționează, va fi floare la ureche.

În materie de bucle, este important de menționat că se poartă și buclele retro, mai ales dacă ai părul lung – pentru acestea trebuie, însă, să apelezi la un specialist, pentru că sunt șanse reduse să reușești să ți le faci singură, acasă.

Îți place să îți ții părul prins într-o coadă? Asigură-te că este una prinsă cât mai sus, în stilul Ariana Grande – iar dacă vrei să ai un look de milioane, completează această coafură cu o bentiță din catifea și cu cercei supradimensionați.

tendinte_hairstyling

Foto: Pinterest

Vor fi extrem de populare, mai ales în sezonul cald, cocurile prinse lejer la ceafă, completate de o eșarfă prinsă pe post de bentiță – răsucită în creștet și fixată la spate cu un nod discret.

Cea mai bună veste a momentului în materie tendințe de hairstyling este următoarea: se poartă efectul de păr uscat natural, ușor ciufulit și deloc disciplinat. Dacă ai părul cu tendință de ondulare, nu trebuie să te sperie această veste, ci să te bucure – pentru a nu avea, însă, părul foarte electrizat, folosește un ulei hidratant pe părul ud, imediat ce îl usuci ușor cu prosopul. În acest fel, șuvițele de păr mai rebele vor fi ținute sub control.