Este adevărat că dress code-ul pentru spectatorii din sălile de teatru nu mai este la fel de rigid la pe vremuri, însă cele mai reușite și adecvate ținute pentru teatru rămân cele elegante. Dacă ești genul care preferă, mai degrabă, stilul vestimentar casual, ai grijă să nu alegi o ținută prea lejeră. Arată respect pentru actul artistic și îmbracă-te cum se cuvine, simplu, discret și măcar cu un iz elegant.

Ținuta pentru teatru trebuie aleasă și în funcție de ora la care se desfășoară piesa – de pildă, dacă la matineu sunt permise culorile deschise, mai țipătoare, seara, codul bunelor maniere ne îndeamnă să alegem culori închise.

Tot codul bunelor maniere este cel care recomandă și purtarea pantofilor cu toc mai ales femeilor care au locuri în primul rând ori la lojă.

Iată câteva ponturi care te vor ajuta să îți construiești ținute pentru teatru potrivite:

  • poartă haine decente, pe care le-ai putea alege, de pildă, într-o duminică la biserică – asta înseamnă fără fuste scurte și fără decolteuri adânci;
  • mizează pe simplitate şi nu îți încărca foarte tare ținutele;
  • accesorizează cu măsură ținuta, pentru că nu ai vrea să pară că porți toate bijuteriile pe care le ai;
  • renunță la accesorii care pot deranja alte persoane din public – de exemplu, nu purta pălării voluminoase, care pot bloca vederea celui așezat în spatele tău;
  • evită piesele vestimentare cu mesaje sau cu imprimeuri stridente;
  • rochiile sunt mai mult decât potrivite pentru piesele de teatru, însă asigură-te că alegi o rochie de zi, niciodată una prea elegantă, pe care ai purta-o la o nuntă;
  • dacă preferi pantalonii sau jeanșii, echilibrează ținuta purtând în partea de sus o bluză mai sofisticată;
  • dacă ești genul care poartă teniși și adidași oricând, oriunde, nu trebuie să te îngrijorezi, pentru că poți crea o ținută potrivită în jurul acestor încălțări. Este însă important să te orientezi către zona smart-casual atunci când alegi hainele;
  • renunță la geanta supradimensionată când mergi al teatru și alege, mai degrabă, o geantă de dimensiuni reduse, pentru a fi sigură că ai unde să o așezi fără să deranjezi persoanele din jur.

10 ținute pentru teatru, ideale pentru femeile elegante

Mergi la sigur cu rochia neagră

O ținută construită în jurul unei rochii negre, simple, este potrivită pentru o seară petrecută la teatru. Alege rochia în funcție de silueta ta și, dacă simți nevoia, prinde-ți în talie o curea, pentru a evidenția acea zonă. Poți purta în picioare atât o pereche de pantofi cu toc ori sandale, cât și una de botine sau chiar cizme. Coafează-ți părul cât mai simplu, pentru a scoate rochia în evidență.

Foto: Pinterest

Alcătuiește ținuta pornind de la o fustă midi

O fustă midi, purtată cu un pulover simplu, într-o singură culoare, și cu o pereche de cizme cu toc mediu, te scoate din impas, dacă nu știi cum să te îmbraci la teatru. O asemenea alegere este potrivită mai ales dacă pleci la teatru direct de la serviciu și ai nevoie pe timpul zilei de un outfit care să te facă să te simți confortabil.

Foto: Pinterest

Fusta creion poate fi, de asemenea, purtată cu succes la teatru

Fusta tip creion este considerată una dintre cele mai sexy piese vestimentare din garderoba unei femei, însă asta nu înseamnă că nu o poți purta la teatru, dacă o integrezi într-o ținută stilată, deloc vulgară. Poartă o fustă tip creion cu o cămașă dintr-un material delicat, iar în picioare, o pereche de pantofi cu toc. Pentru ca ținuta să fie completă, adaugă și un dres negru, însă nu unul opac, ci mai degrabă unul ușor transparent.

Foto: Pinterest

Poartă un sarafan elegant

Nu vei da greș, dacă îmbraci un sarafan din tweed, elegant, cu o maletă pe dedesubt. Completează ținuta cu un dres și cu o pereche de încălțări cu toc, iar pe deasupra poți purta un palton elegant.

Foto: Pinterest

Mizează pe o ținută de inspirație masculină

Nu este obligatoriu să porți rochie sau fustă, ci poți construi un outfit elegant și cu un costum de inspirație masculină, pe care îl poți purta cu o maletă elegantă, într-o nuanță mai deschisă.

Foto: Pinterest

Fă din sacoul alb vedeta ținutei tale

Poartă o pereche de pantaloni simpli negri cu o bluză albă, fără imprimeuri sau vreun model. Ia-ți pe deasupra un sacou alb și accesorizează ținuta cu un clutch metalic și cu cercei statement.

Foto: Pinterest

Simte-te bine într-o rochie midi vaporoasă

O rochie midi, dintr-un material vaporos precum voalul, îți va oferi lejeritatea de care ai nevoie pentru a te simți bine, însă totodată va arăta extrem de bine pe tine, conturându-ți frumos silueta. La o asemenea rochie poți purta atât o pereche de pantofi cu toc, cât și o pereche de cizme.

Foto: Pinterest

Creează o ținută romantică, cu o fustă cloș

O fustă amplă, cu croiala în cloș, este potrivită pentru o seară petrecută la teatru. Asorteaz-o fie cu o bluză simplă, fie cu o cămașă din mătase, cu guler voluminos. Pantofii cu toc sunt absolut necesari pentru o asemenea ținută.

Sursa foto: Pinterest

Asortează o rochie tip cămașă cu o pereche de cizme cu toc

Dacă mergi la matineu, poți purta fără grijă o rochie tip cămașă, peste genunchi, pe care să o asortezi cu o pereche de cizme într-o nuanță contrastantă. Accesorizează ținuta cu o curea în talie și cu o geantă și ești pregătită pentru teatru.

Foto: Pinterest

Poartă o eșarfă supradimensionată peste cămasă

Creează o ținută șic cu ajutorul unor pantaloni drepți, eleganți și a unei cămăși simple, clasice, peste care vei purta însă o eșarfă, pe care o vei prinde în talie cu o curea. Completează cu o geantă plic neagră și ai obținut o ținută porivită pentru o seară petrecută la teatru.

Foto: Pinterest

5 ținute pentru teatru, ideale pentru adeptele stilului casual

Mergi la sigur cu un pulover și o pereche de pantaloni drepți

Poartă o pereche de pantaloni cu croială dreaptă, clasică, cu un pulover simplu, eventual cu o cămașă albă pe dedesubt. În picioare îți poți lua o pereche de ghete ori pantofi cu talpă joasă, tip Oxford.

Foto: Pinterest

Creează ținuta în jurul unui tricou

Îmbracă un tricou simplu, negru, cu o pereche de pantaloni la dungă într-o altă culoare. Adaugă o pereche de pantofi statement, fie ei cu toc sau fără, și o geantă tip clutch sau plic și obții un outfit ideal pentru o piesă de teatru.

Foto: Pinterest

Creează o ținută cu un aer cool, însă totodată sobră

Da, probabil că te gândești că o ținută sobră nu poate fi cool, însă imaginea de mai jos te contrazice. Asociază o pereche de pantaloni negri, clasici, cu vedere la gleznă, cu o cămașă albă și un pulover negru purtat deasupra acesteia. Completează ținuta cu un lanț cu pandant supradimensionat, dar și cu o geantă și o pereche de mocasini maro.

Foto: Pinterest

Integrează jeanșii într-o ținută de teatru

Îmbracă o pereche de jeanși clasici, albaștri, un pulover cu imprimeu și poartă pe deasupra o haină groasă, din lână, stil sacou. În picioare poți purta atât mocasini din piele, cât și pantofi stiletto.

Foto: Pinterest

Nu evita pantalonii de piele

Pantalonii de piele pot fi integrați cu succes într-o ținută pentru teatru. Poartă-i cu o maletă neagră și cu un sacou în aceeași culoare și nu ai cum să greșești. În picioare poți purta o pereche de pantofi cu talpă joasă sau chiar și pantofi sport.

Foto: Pinterest