Folosirea regulată a unui tratament pentru gene, fie el din comerț sau DIY, îți poate face genele mai lungi și mai dese. Iată cele mai eficiente tratamente pentru gene mai voluminoase!

Tratament natural pentru gene – 5 recomandări

Ulei de ricin

Acidul ricinoleic care se regăsește în proporție de 90% în uleiul de ricin combate căderea genelor așa că te ajută să ai gene mai dese. Este totuși important să nu exagerezi cu utilizarea acestuia întrucât poate usca firele de păr – ideal ar fi să îl folosești de cel mult două ori pe săptămână.

Utilizare: Înmoaie o dischetă demachiantă în ulei de ricin și apoi unge genele cu discheta respectivă, fără însă să apeși prea tare pentru a nu împinge uleiul către ochi. Ideal ar fi să faci acest tratament seara, înainte de culcare, și să îl lași să acționeze peste noapte. Dimineața este suficient să îndepărtezi uleiul rămas cu ajutorul apei micelare ori cu un gel de curățare pentru față.

Rezultatele se pot observa după cel puțin 3 săptămâni de folosire a uleiului de ricin pe gene. Atenție însă, dacă apar reacții alergice precum mâncărimi în zona ochilor, senzație de nisip în ochi sau alte simptome atipice, oprește folosirea acestui tratament pentru că nu îți priește. Dacă simptomele neplăcută persistă și după încetarea tratamentului, mergi la un consult medical.

Vitamina E uleioasă

Vitamina E este un antioxidant puternic, care poate reduce căderea părului, iar același efect îl are, bineînțeles, și asupra genelor. Totodată, conține și unele ingrediente active care stimulează creșterea firelor de păr.

Utilizare: poți folosi vitamina E uleioasă exact ca pe uleiul de ricin, prin aplicare cu o dischetă demachiantă, însă poți să iei și suplimente alimentare sub formă de capsule de vitamina E întrucât și ingerată această vitamină are aceste efecte benefice.

Ceai verde

Polifenolii care se regăsesc în ceaiul verde stimulează creșterea genelor, făcându-le mai dese. Trebuie însă să folosești acest remediu naturist de cel puțin 4 ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Utilizare: prepară un ceai verde concentrat, înmoaie în el o dischetă demachiantă și aplică apoi pe ochi ca și cum ai aplica o compresă. Dacă tot ai preparat ceai verde, bea și o ceșcuță pentru a te bucura din plin de efectele sale benefice.

tratament_gene

Foto: Pinterest

Ulei de măsline

Uleiul acesta conține un compus fenolic denumit oleuropeină, care stimulează creșterea firelor de păr, deci poate determina îndesirea genelor.

Utilizare: aplică 3-4 picături de ulei de măsline pe o dischetă demachiantă și unge-ți apoi genele. Lasă să acționeze timp de 5-10 minute, apoi îndepărtează prin clătire cu apă călduță.

Biotină

Probabil cel mai eficient stimulent pentru creșterea părului, implicit a genelor, este biotina. Deficitul de biotină, care este de fapt vitamina B7, cauzează căderea părului.

Utilizare: Suplimentele cu biotină pot fi administrate conform recomandărilor oferite de producător, care se regăsesc pe eticheta produsului, însă te poți consulta și cu medicul tău cu privire la administrarea acestora.

Cum să previi căderea/ ruperea genelor

Pe lângă utilizarea tratamentelor naturale pentru alungirea și îndesirea genelor menționate mai sus, ori a celor din comerț, este importantă și rutina zilnică de îngrijire a acestora. Iată ce poți face pentru a proteja genele:

 • Demachiază ochii cu un demachiant pe bază de ulei, special pentru ochi, ori cu o loțiune micelară – dacă folosești metode prea agresive de demachiere este posibil să rupi câteva gene la fiecare demachiere;
 • Demachiază-te în fiecare seară pentru că produsele de make-up lăsate peste noapte usucă genele și determină ruperea/ căderea acestora;
 • Nu mai folosi aparatul de curbare a genelor pentru că le agresează;
 • Evită orice produs de make-up care îți cauzează iritație – dacă ochii îți lăcrimează după ce te machiezi ori ai mâncărimi oculare, e cazul să renunți la produsele de make-up folosite;
 • Renunță la extensiile pentru gene iar genele false tip bandă utilizează-le doar ocazional, în niciun caz zilnic.

Cauze ale căderii genelor

Genele tale pot deveni mai rare pe zi ce trece, iar dacă te întrebi care sunt cauzele care pot provoca această cădere a genelor, iată-le:

 • Reacțiile alergice la anumite produse de make-up sau îngrijire;
 • Agresarea fizică a genelor în timpul demachierii;
 • Folosirea extensiilor de gene;
 • Stresul;
 • Tratamente precum chimioterapia;
 • Unele afecțiuni precum bolile glandei tiroide, eczema, blefarita, alopecia sau psoriazisul.

Orice tratament pentru gene ai folosi, ascultă-ți corpul și nu neglija semnalele pe care ți le transmite. Dacă apare orice fel de simptom sau reacție alergică, oprește imediat utilizarea tratamentului respectiv.

Pentru gene mai lungi și mai dese poți folosi un rimel potrivit. Găsești în magazinele de specialitate o mulțime de produse din care îți poți alege favoritul, însă ideal ar fi să alegi un rimel cu vitamine precum E sau B, pentru a hrăni genele în timp ce le alungești.