Un tratament pentru regenerarea părului poate fi preparat acasă, din ingrediente pe care le ai deja la îndemână. Fie că părul ți s-a rupt în urma decolorării sau vopsirilor repetate, fie că ți-a cazut din motive de sănătate, un lucru este sigur: există tratamente prin care poți grăbi regenerarea părului.
Cuprins articol
1. Tratament pentru regenerarea părului cu suc de ceapă
Studiile au demonstrat că sucul de ceapă are abilitatea de a încuraja procesul de regenerare a podoabei capilare. Însă acesta trebuie aplicat zilnic, poate chiar de două ori pe zi, dacă este posibil, preț de 6 săptămâni pentru rezultate vizibile.
Pune 1-2 cepe în blender, transformă într-o pastă și apoi strecoară pasta. Sucul obținut îl vei aplica pe scalp, cu mișcări blânde de masaj. Lasă apoi zeama de ceapă să acționeze în jur de 15 minue, după care șamponează și clătește părul. Acest tratament stimulează circulația sanguină la nivelul pielii capului și totodată favorizează producerea de colagen.
2. Mască de păr pentru regenerare pe bază de usturoi
Substanțele active din usturoi nu numai că stimulează creșterea părului, însă totodată fortifică podoaba capilară. Prepară o pastă de usturoi cu ajutorul blenderului și aplic-o pe tot scalpul. Acoperă capul cu o cască de duș și lasă masca să acționeze peste noapte. A doua zi dimineață, șamponează și clătește părul așa cum o faci de obicei. Repetă operațiunea cel puțin o dată pe săptămână.
3. Lapte de cocos pentru creșterea părului
Probabil că ai folosit cel puțin o dată o mască hidratantă de păr pe bază de ulei de cocos, însă laptele de cocos este cel puțin la fel de benefic pentru păr, nu degeaba se regăsește în multe produse de îngrijire a podoabei capilare. Masează-ți scalpul cu lapte de cocos preț de 10 minute în fiecare zi, apoi spală-ți părul așa cum o faci de obicei.
4. Mască de păr pe bază de ou, pentru regenerarea părului
Având un conținut mare de proteine, ouăle stimulează creșterea firelor de păr. Amestecă un ou cu o lingură de ulei de măsline și masează scalpul și părul cu tratamentul obținut. Aplică această mască pe părul umed, acoperă-l cu o cască de duș și lasă să acționeze peste noapte. Dimineața vei șampona și hidrata cu un balsam părul, apoi îl vei clăti. Dacă folosești această mască de două ori pe săptămână, în 2-3 luni părul îți va crește cu câțiva centimetri în plus față de cum ar crește în mod obișnuit.
5. Tratament pentru regenerarea părului cu ulei de rozmarin
Uleiul esențial de rozmarin oprește căderea părului și totodată stimulează regenerarea acestuia. Pentru a îl folosi, dizolvă câteva picături în ulei de măsline și masează-ți părul de la rădăcină până la vărfuri cu amestecul de uleiuri obținut. Lasă să acționeze cel puțin 10 minute, apoi șamponează și clătește părul. Folosește acest tratament ori de câte ori te speli pe cap.
În cazul în care ai scalpul sensibil, testează acest tratament pe o porțiune mică de piele și așteaptă să vezi dacă apar reacții alergice. În cazul în care scalpul nu prezintă semne de sensibilitate, poți folosi tratamentul pe tot scalpul.
6. Mască pe bază de aloe vera care stimulează creșterea părului
Aloe vera este folosit din cele mai vechi timpuri pentru regenerarea părului. Acesta calmează scalpul și totodată deblochează foliculii de păr, astfel încât părul să poată crește în voie. Masează-ți scalpul cu aloe vera gel înainte de fiecare spălare, preț de cel puțin 5-10 minute, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
7. Tratament pentru regenerarea părului, pe bază de cafea
Amestecă 1 lingură de cafea cu cantitatea de șampon pe care o folosești la o spălare. Folosește acest amestec pentru a îți spăla părul, însă după ce șamponezi bine, oferă-i și timp pentru a acționa asupra scalpului – cel puțin 10 minute. Clătește apoi părul cu atenție și aplică balsam de păr. Dacă procedezi așa de fiecare dată când îți speli părul, vei observa că acesta îți va crește mai repede datorită cofeinei.
8. Ulei de migdale pentru accelerarea procesului de creștere a părului
Uleiul de migdale folosit pentru masarea scalpului și lăsat apoi să acționeze cel puțin 15 minute poate repara părul deteriorat, în timp ce stimulează creșterea firelor de păr. Folosește acest tratament natural de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile. După masca cu acest ulei, șamponează și clătește podoaba capilară ca de obicei.
9. Mască pe bază de ulei esențial de geranium (mușcată)
Uleiul esențial de mușcată stimulează atât creșterea firelor de păr, cât și circulația sanguină la nivelul rădăcinilor firelor de păr. Pune în sticla de șampon 2 lingurițe de ulei esențial de geranium și vei observa rezultatele în câteva săptămâni. Clătește-ți foarte bine părul la final.
Dacă vrei ca părul să ți se regenereze, e important să ai răbdare. Asta nu se va întâmpla peste noapte, iar rezultatele se vor vedea abia după câteva luni. În acest timp, este recomandat să renunți la decolorarea părului, care are efecte dăunătoare atât asupra texturii firelor de păr, cât și asupra scalpului.
Apelează și la ajutorul hairstylist-ului tău, care îți poate oferi sfaturi de preț în funcție de tipul de păr. Îți poți schimba tunsoarea, dacă este necesar, astfel încât să nu mai fie nevoie să te coafezi cu aparate cu aer cald. Ondulatorul, placa de îndreptat părul și peria rotativă contribuie la deshidratarea firelor de păr, dar și la ruperea acestora și în mod cert nu îți dorești asta, mai ales dacă scopul tău este să stimulezi regenerarea sa.
Poți susține regenerarea podoabei capilare și prin adoptarea unei diete echilibrate, bogată în fructe și legume. Totodată, suplimentele alimentare precum cele cu biotină, pot accelera creșterea părului, fortificându-l în același timp.
Hidratarea are, de asemenea, un rol major în menținerea părului frumos și sănătos. Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi.
În cazul în care, orice ai face, părul tău nu se regenerează și nu arată deloc bine, este indicat să apelezi la ajutorul unui medic dermatolog, întrucât poate fi vorba despre o problemă de sănătate care îți afectează scalpul și podoaba capilară.
Comenteaza