Coafura unei femei spune multe despre personalitatea ei, iar când o alegi, nu tendințele ar trebui să te convingă, ci mai degrabă forma feței tale. Nu oricine poate purta o coafură în scări sau părul foarte scurt, iar dacă vrei să nu dai greș, este esențial să știi ce tunsoare ți se potrivește în funcție de forma feței.

Fața rotundă este, poate, una dintre cel mai dificil de încadrat, pentru că scopul femeilor care intră în această categorie este să ascundă cât pot din pomeți. O astfel de misiune nu pare să lase prea mult loc pentru experimente, dar s-ar putea să te înșeli.

Cum îți dai seama că ai fața rotundă

Nu este deloc dificil să îți dai seama dacă ai fața rotundă. Fii atentă la următoarele trăsături:

1. Fruntea, pomeții și linia obrajilor sunt pe aceeași linie și au aproape aceeași lățime.
2. Lățimea și lungimea feței sunt aproximativ aceleași.
3. Ai trăsături plăcute, nu există niciun unghi ascuțit pe fața ta.

Trucuri de care să ții cont când alegi tunsoarea pentru fața rotundă

Primul lucru care trebuie să te intereseze, atunci când vrei să te tunzi, este să îți alungești fața. Părul tapat în vârful capului sau un coc alungit sunt modalități ideale prin care poți face asta.

Și părul tuns în scări te poate ajuta să obții acest efect de față alungită. Dacă îți plac buclele, alege-le pe cele lejere, deoarece părul foarte creț nu face decât să îți lățească fața și să îi accentueze rotunjimea.

Este foarte important să stai departe de coada de cal, pentru că atunci când îți prinzi părul la spate, rotunjimea feței tale va ieși în evidență. Nici bretonul nu va fi o alegere bună, decât dacă mergi pe cel purtat într-o parte. Părul scurt avantajează fața rotundă doar dacă are volum în vârful capului.

Știi, deja, câteva trucuri ce te vor ajuta să arăți bine, dar dacă vrei să mergi la sigur, descoperă 20 de tunsori pentru fața rotundă care pot fi purtate oricând.

Tunsori pentru păr scurt și față rotundă

Dacă îți place părul scurt și ai fața rotundă, o tunsoare pixie este exact ce ai nevoie. Femeile care au părul voluminos, în bucle lejere, vor putea purta fără probleme o astfel de coafură. Dacă, însă, ai părul moale și subțire, va trebui să folosești produse pentru volum, pentru o astfel de tunsoare. Ține minte că secretul este să adaugi volum în partea de sus, pentru a-ți alungi fața.

Tunsoarea pixie întinerește cu câțiva ani, astfel că este ideală mai ales pentru femeile trecute de 50 de ani. Dacă alegi această coafură, nu uita că trebuie să o întreții: o vizită la hairstylist la fiecare șase săptămâni, pentru a-ți tăia vârfurile, va fi obligatorie.

Tunsoarea cropped pixie este, de asemenea, potrivită, dacă ai fața rotundă. Dacă vrei să o obții, spune-i hair-stylist-ului tău să îți taie părul mai mult în părți și la spate și să îl lase mai lung în față, pentru a-ți netezi trăsăturile.

O alegere extrem de sexy pentru femeile cu fața rotundă este părut scurt și creț. Pentru a arăta bine cu o astfel de tunsoare, hair stylist-ul trebuie să te tundă în scări, pentru a reduce din volum, dar la final, o astfel de coafură îți va evidenția buzele și ochii.

Trebuie să știi că dacă mergi pe această variantă, va trebui să ai răbdare și să te coafezi în fiecare zi. Întreabă specialistul care sunt cele mai bune produse, pentru a-ți îmblânzi buclele, și fii pregătită să primești complimente pentru noua coafură.

Dacă ai părul subțire și fără volum, clasica tunsoare bob este exact ce ai nevoie. Lungimea ideală pentru fața rotundă este chiar sub ureche și deasupra bărbiei. Partea cea mai bună la o astfel de coafură este că o poți schimba după starea de spirit: poți purta părul într-o parte, cu o cărare pe mijloc sau în bucle lejere.

Sursa foto: Instagram.

Tunsori pentru păr mediu și față rotundă

Lob-ul este o coafură perfectă, dacă vrei o tunsoare pentru părul mediu ușor de întreținut. Poartă cărarea pe mijloc și vei obține un look simplu și elegant.

Părul tuns până la umeri este o altă coafură potrivită pentru fața rotundă. De altfel, această lungime avantajează pe oricine. Dacă scopul tău este să dai o formă alungită feței, poți încerca și câteva bucle lejere.

Dacă ai firul subțire, atunci părul tuns în scări până la umeri, cu bretonul într-o parte, îți va avantaja cu siguranță fața rotundă. O astfel de coafură este și ușor de întreținut, așa că ai toate motivele să o alegi.

Tunsori pentru păr lung și fața rotundă

Când vine vorba de tunsori pentru păr lung care avantajează fața rotundă, ai destule alegeri. Dacă nu vrei să petreci prea mult timp coafându-te, atunci un breton lung într-o parte va arăta perfect.

Sursa foto: Instagram.

Părul lung, cu bucle lejere, este, de asemenea, o alegere potrivită, dar ai grijă să nu exagerezi cu volumul. O tunsoare în scări va lua din dimensiunea pomeților și vor da impresia de față alungită.

Tunsori pentru păr creț și fața rotundă

Părul creț poate avantaja fața rotundă, dacă este coafat bine. Scările, volumul în partea de sus a capului pot ajuta la alungirea feței. În plus, părul creț îți va accentua feminitatea, așa că nu ezita să optezi pentru bucle din când în când.

Odată ce ai ales tunsoarea potrivită pentru fața rotundă, nu îți rămâne decât să îți faci curaj să îți schimbi look-ul.