Un ulei anticelulitic pe care e posibil să îl ai deja la îndemână te poate scăpa de această problemă inestetică a pielii. Celulita este o problemă cu care se confruntă deopotrivă și femeile, și bărbații, iar tratamentele anticelulitice costă foarte mult. Vestea bună este, însă, că mai multe uleiuri esențiale pot fi folosite cu succes pentru diminuarea celulitei – iată care sunt acestea!

Celulita apare în urma acumulării de țesut adipos și toxine la nivel subcutanat. Din cauza acesteia, pielea capătă aspect de “coajă de portocală”, iar zonele cele mai predispuse celulitei sunt fesele, coapsele și șoldurile.

Celulita poate fi, așadar, combătută prin adoptarea unei diete sărace în grăsimi, dar și prin stimularea eliminării țesuturilor adipoase de sub piele ori prin sporirea elasticității pielii prin diverse tehnici de masaj, dar și prin folosirea unui ulei anticelulitic sau a produselor cosmetice de această natură.

Ulei anticelulitic 100% natural: 5 recomandări eficiente

Mai multe uleiuri esențiale au abilitatea de a contribui la reducerea celulitei din anumite zone ale corpului, însă pentru efecte cu adevărat impresionante e bine să folosești asemenea uleiuri în combinație cu tehnici de masaj, dar și cu o dietă sănătoasă, săracă în grăsimi, precum și cu hidratare adecvată și un stil de viață activ.

  1. Ulei esențial de fenicul

Feniculul are proprietăți diuretice, combătând retenția de apă la nivelul țesuturilor. Uleiul esențial de fenicul, folosit în timpul unui masaj viguros, cu mișcări circulare, este eficient în combaterea celulitei. Folosește-l cel puțin o dată pe zi, după un duș fierbinte.

  1. Ulei esențial de grepfrut

Uleiul de grepfrut are abilitatea de a stimula eliminarea toxinelor, deci este extrem de eficient în lupta cu celulita. Mai mult decât atât, acesta are efecte benefice și pentru psihicului tău, combătând anxietatea și stările de neliniște.

Dacă îți faci un obicei din a îți masa zonele cu probleme cu ulei de grepfrut, nu numai că vei reuși să estompezi aspectul celulitei, însă totodată îți vei îmbunătăți și starea de spirit.

  1. Ulei esențial de rozmarin

Rozmarinul combate retenția fluidelor în tesuturi, însă totodată elimină și toxinele acumulate la nivel subcutanat. Așadar, poți folosi cu succes ulei esențial de rozmarin pentru combaterea celulitei. Se recomandă să se folosească în timpul masajului anticelulitic manual sau cu un aparat de masaj împotriva celulitei. În acest fel, este stimulat și sistemul limfatic, care are rolul de a elimina acumulările de toxine din țesuturile adipoase subcutanate.

  1. Ulei esențial de cedru

Uleiul esențial de cedru este benefic pentru piele și totodată stimulează eliminarea impurităților din țesuturi. Întrucât are efect diuretic, poate fi folosit cu succes pentru eliminarea celulitei, dar și în curele de slăbire.

Folosește uleiul de cedru în combinație cu ulei de cocos astfel – amestecă 6 picături de ulei esențial cu 1 lingură de ulei de cocos și masează cu amestecul obținut zonele afectate de celulită. Folosește mișcări de masaj viguroase și repetă operațiunea zilnic, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

  1. Ulei esențial de mușcată (geranium)

Acest ulei esențial stimulează circulația sanguină și sistemul limfatic, reușind să înlăture apa, dar și toxinele din țesuturi. Se recomandă utilizarea acestui ulei anticelulitic tot în combinație cu uleiul de cocos, la fel ca în cazul celui de cedru.

Pont: dacă vrei să vezi rapid efectele folosirii unui ulei anticelulitic, poți prepara un amestec din toate aceste uleiuri esențiale, pe care să îl folosești zilnic.

Cum mai poți folosi uleiul anticelulitic, în afară de masaj

Masajul manual este recomandat cu sau fără ulei anticelulitic, dacă vrei să ai o piele frumoasă, tânără, elastică și fără celulită. Însă există și alte metode prin care poți folosi uleiurile împotriva celulitei.

Periajul uscat poate fi folosit pentru estomparea acestei probleme a pielii. Pentru această procedură ai nevoie de o perie pentru masaj corporal, pe care vei picura 2-3 picături de ulei anticelulitic, și cu care îți vei masa apoi corpul, insistând în zonele în care ai probleme cu celulita. Încearcă să îți faci timp pentru această procedură în fiecare seara sau dimineață, iar efectele benefice se vor observa în cel mult o săptămână.

O altă metodă prin care poți folosi un ulei anticelulitic este aceasta: umple cada cu apă caldă, dizolvă 4 linguri de ulei esențial anticelulitic în aceasta și apoi fă-ți o baie relaxantă. În timp ce te speli cu buretele de baie, acordă o atenție sporită zonelor cu celulită. După ce ieși din cadă, șterge-te cu prosopul și apoi masează intens pielea acolo unde ai celulită.

Pentru rezultate rapide și de durată în lupta împotriva celulitei, poți apela cu încredere la un maseur profesionist, care îți va face masaj anticelulitic folosind tehnici profesionale. Un asemenea masaj este, bineînțeles, mult mai eficient decât masajul manual pe care ți-l faci singură.

Recomandări ce țin de stilul de viață, pentru combaterea celulitei

  • Adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată, pe bază de fructe, legume, cereale integrale, carne slabă, ouă și condimente. Mănâncă în cantități moderate, ocazional, nuci, semințe, produse lactate și uleiuri. Evită, cu orice preț, dulciurile și alimentele procesate și bogate în grăsimi pentru că acestea favorizează celulita.
  • Practică în mod regulat sport pentru că exercițiile fizice stimulează circulația sanguină și arderea grăsimilor, precum și eliminarea toxinelor. Poți practica yoga, pilates, aerobic, jogging, fitness, înot sau orice alt sport preferi.
  • Hidratează-te corespunzător consumând apă, ceaiuri și supe. Evită băuturile alcoolice, cafeaua și sucurile întrucât acestea contribuie la apariția celulitei.

Cu cât ai un stil de viață mai sănătos și acorzi mai multă atenție îngrijirii pielii tale, cu atât mai puține probleme îți va cauza celulita.