Folosește ulei de ricin pentru a stimula creșterea podoabei capilare, dar și pentru un păr mai frumos și mai sănătos. Iată ce beneficii are acesta pentru părul tău, dar și cum să îl folosești în mod corect, astfel încât să te poți bucura de efectele sale!

Beneficii ulei de ricin pentru păr

Stimulează creșterea firelor de păr. Uleiul de ricin stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului, lucru care poate determina creșterea mai rapidă a firelor de păr. Nu există studii făcute în domeniu care să confirme acest efect al uleiului de ricin, însă mulți specialiști din industria de beauty recomandă acest remediu.

Ameliorează problemele scalpului. Inflamația, mătreața sau alte probleme ale scalpului pot fi rezolvate cu ajutorul acizilor grași din uleiul de ricin.

Fortifică firele de păr, prevenind astfel ruperea acestora. Acizii grași din uleiul de ricin pătrund în firele de păr, fortificându-le. Așadar, riscul de vârfuri despicate sau chiar de rupere a părului scade când folosești în mod regulat acest ulei.

Combate efectul de păr electrizat. Mai ales în sezonul rece, problema electrizării părului distruge coafura, în special în cazul femeilor cu păr ondulat sau chiar creț. Vestea bună este că uleiul de ricin cu textura sa foarte densă, are abilitatea de a elimina electrizarea.

Oferă strălucire. Vrei să ai un păr care să strălucrească la fel ca în reclamele la produse cosmetice? Ei bine, ar trebui să aplici zilnic câteva picături de ulei de ricin pe lungimea podoabei capilare și te poți bucura de acest efect.

Cum folosești uleiul de ricin pentru păr

În funcție de rezultatele pe care vrei să le obții în urma folosirii de ulei de ricin pentru podoaba capilară, acesta trebuie aplicat într-un anumit fel.

De pildă, dacă vrei să stimuleazi regenerarea părului ori să tratezi probleme ale scalpului, uleiul de ricin trebuie aplicat la rădăcina firelor de păr. Pentru a pătrunde mai ușor în piele, dar și pentru a putea fi distribuit mai bine, acesta ar trebui diluat într-un alt tip de ulei, cu textură mai ușoară. Prepară un amestec făcut dintr-o parte de ulei de ricin și cinci părți de ulei de argan (poate fi de măsline, cocos, jojoba ori sâmburi de strugure) și aplică masca obținută pe scalp, masând cu mișcări circulare. Acoperă apoi capul cu o cască de duș și lasă să acționeze câte ore, ideal chiar peste noapte. A doua zi, îndepărtează prin șamponare și clătire cu apă călduță din abundență. Repetă operațiunea cel puțin o dată pe săptămână și rezultatele nu vor întărzia să apară.

Pe de altă parte însă, dacă părul tău este degradat și vrei să folosești uleiul de argan pentru repararea și fortificarea sa, prepară un amestec de ulei de ricin și alt tip de ulei, pe care îl vei aplica însă pe lungimea firelor de păr, nu pe scalp, apoi îl vei lăsa să acționeze cel puțin o oră, înainte de a îl îndepărta prin șamponare. Este important de precizat că uleiul de ricin are o textură vâscoasă și va fi necesar să șamponezi de două ori pentru a îl îndepărta. Încheie operațiunea cu aplicarea unui balsam fără clătire. O asemenea mască hidratantă ar trebui folosită măcar o dată, ideal chiar de două ori pe săptămână.

Dacă îți dorești un păr mai strălucitor, dar și să combați efectul de electrizare, încălzește între palme 2-3 picături de ulei de ricin și trece-ți apoi degetele prin păr. Poți face asta zilnic sau la nevoie.

Cum îndepărtezi uleiul de ricin de pe păr

Din cauza texturii sale, uleiul de ricin poate cauza probleme, mai ales femeilor care au părul gras sau cu tendință de îngrășare. De aceea trebuie să știi cum să îl îndepărtezi în totalitate.

  • Folosește întotdeauna apă caldă pentru a spăla părul și scalpul pe care ai aplicat ulei de ricin;
  • Folosește un șampon purifiant, pe care îl vei aplica în două sesiuni;
  • Clătește părul cu multă apă caldă;
  • Folosește la final un balsam care nu necesită clătire, pe care îl vei aplica numai la vârfuri;
  • Usucă părul cu un prosop foarte absorbant, pe care îl vei prinde precum un turban – în niciun caz nu freca părul cu prosopul pentru că acesta se va rupe;
  • Folosește o perie de calitate, ideal ar fi chiar cu peri din lemn, pentru a descurca podoaba capilară dacă este cazul.

Poți integra ulei de ricin în rutina de îngrijire a părului, însă respectă indicațiile noastre, pentru a te bucura de efectele benefice ale acestui ulei, fără să ai de-a face cu îngrășarea sau îmbâcsirea părului. Nu uita: un păr frumos este, înainte de toate, un păr sănătos.