Știai că poți folosi ulei pentru a estompa petele de pe față? Iată ce uleiuri sunt eficiente în acest sens, dar și cum să le aplici pentru a avea cele mai bune rezultate!
Petele de pe față pot apărea din mai multe cauze, însă cele mai frecvente sunt hiperpigmentarea din cauza soarelui ori cicatricele rămase în urma acneei. Sarcina, dar și înaintarea în vârstă pot cauza, de asemenea, pete pe piele. Indiferent de motivul pentru care apar aceste pete, sunt unele uleiuri pe care le poți folosi pentru a le estompa sau chiar elimina.
Uleiurile naturale pot fi folosite pentru combaterea hiperpigmentării pielii – acestea curăță, hidratează și totodată hrănesc tenul cu substanțe nutritive precum vitamine, minerale și antioxidanți de preț.
Cuprins articol
7 recomandări de ulei pentru petele de pe față
- Ulei de luminița nopții
Acest ulei poate contribui la decolorarea pielii în zonele hiperpigmentate, astfel încât culoarea pielii să fie uniformizată. Pentru a fi eficient în acest sens, aplică-l de două ori pe zi, folosind mișcări circulare. Rezultatele se pot observa abia după primele 30 de zile de utilizare.
- Ulei de cătină
Poți folosi și ulei de cătină pentru a scăpa de petele maronii de pe piele. Acesta conține vitamina C în concentrații ridicate, substanță care are abilitatea de a deschide nuanța pielii. Mai mult decât atât, conține o serie de antioxidanți din categoria galocatehinelor, care acționează asupra melaninei în exces de la nivelul pielii.
Aplică acest ulei seara, pe tenul curățat și uscat și lasă-l să acționeze peste noapte.
- Ulei de vitamina E
Acest ulei este extrem de benefic pentru piele, având un efect revitalizant asupra acesteia. Totodată, vitamina E acționează precum un reparator, de aceea este recomandată în combaterea petelor de pe piele cauzate de acnee.
Se recomandă utilizarea zilnică pentru efecte vizibile.
- Ulei esențial din semințe de morcov
Acest ulei esențial este printre cele mai eficiente în estomparea petelor pigmentare datorită faptului că are un conținut mare de betacaroten, iar acesta împiedică tirozinaza să mai producă mai melanină. Melanina este pigmentul datorită căruia apar bronzul, dar și petele pigmentare.
Uleiul de morcov poate fi aplicat în orice moment, însă ideal ar fi să îl folosești mai ales înainte de a te expune la soare, întrucât are și rol protector.
- Ulei esențial de geranium (mușcată)
Petele cauzate de coșuri, dar nu numai acestea, pot fi combătute și cu ulei esențial de mușcată, care are abilitatea de a decolora petele de pe față și corp.
Aplicarea acestuia trebuie făcută în fiecare zi, de preferat seara.
- Ulei de măceșe
Bogat în acizi grași, dar și cu un conținut mare de vitamina A, acesta poate combate cicatricele rămase în urma acneei, precum și pe cele cauzate de expunerea la soare.
Folosește uleiul de măceșe atât dimineața, cât și seara, înainte de culcare, pentru a estompa petele de pe piele.
- Ulei esențial de tămâie
Acest ulei este în special recomandat femeilor cu tenul gras care au de-a face cu pete pigmentare. Asta pentru că are abilitatea de a elimina petele de pe față, însă totodată reglează nivelul de sebum de la nivelul feței și combate acneea. Mai mult decât atât, uleiul de tămâie accelerează procesul de regenerare celulară și sporește elasticitatea pielii. Poate fi comparat cu retinolul din punct de vedere al efectelor asupra pielii, însă este varianta naturală. Folosește-l o dată pe zi, de preferat seara.
Cum să previi petele de pe față
Acum, că ai aflat cum să estompezi petele de pe față cu ulei, iată și cum poți să previi repariția acestora:
- Nu îți expune fața la soare. Radiațiile UV nu fac bine tenului, având asupra acestuia efecte devastatoare: îl deshidratează, accelerează procesul de îmbătrânire a pielii și totodată determină apariția petelor. Evită, așadar, expunerea la soare, iar atunci când acest lucru nu este posibil, protejează-ți pielea cu o cremă cu factor de protecție solară de cel puțin 30, dar și cu o pălărie cu boruri largi.
- Tratează-ți acneea. Coșurile pot lăsa, după vindecare, pete pe față, așa că este indicat să îți tratezi acneea. De asemenea, coșurile nu trebuie rupte sau sparte în niciun caz, întrucât astfel crește riscul de apariție a cicatricelor.
- Apelează la ajutorul medicului dermatolog pentru a afla cauza petelor de pe față și pentru a primi un tratament adecvat, dacă este cazul.
Comenteaza