Ți-au apărut coșuri uriașe pe față și mâine ai o întâlnire importantă sau urmează să faci niște poze? Iată ce poți face pentru a rezolva această problemă peste noapte!
Este aproape imposibil ca un coș să dispară peste noapte, însă există o serie de metode care îl pot estompa, făcându-l astfel mai ușor de mascat cu ajutorul produselor de make-up.
Un coș este, de fapt, o mică înfecție a unui folicul de păr, de aceea durează de obicei câteva zile până când inflamația dispare complet.
Dacă folosești câteva remedii la îndemână însă, poți accelera procesul de vindecare, astfel încât a doua zi coșul să fie mai puțin vizibil și, cu un strop de fond de ten, să dispară temporar.
Cuprins articol
Remedii pentru coșuri
Curăță bine fața – bacteriile contribuie la formarea și agravarea coșurilor, așa că e important ca înainte de culcare să cureți bine fața, cu un gel potrivit tipului tău de ten.
Folosește comprese cu gheață – gheața are efect antiinflamator, așa că poți pune un cub de gheață pe coșul care îți dă bătăi de cap. Vei observa apoi că zona nu mai este atât de roșie și inflamația este diminuată.
Aplică un produs cosmetic adecvat – o serie de produse cosmetice conțin substanțe active care au efect în combaterea coșurilor. Cele mai eficiente astfel de substanțe sunt: peroxidul de benzoil, uleiul de arbore de ceai și acidul salicilic. Peroxidul de benzoil ucide bacteriile și absoarbe uleiurile naturale acumulate în exces în jurul foliculului de păr. Același lucru îl face și uleiul de arbore de ceai. De aceea dacă folosești produse cosmetice care conțin aceste substanțe, a doua zi coșul va fi estompat.
Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit și ca atare pentru combaterea coșurilor, nu numai sub formă de produs cosmetic. Amestecă o parte de ulei de arbore de ceai cu 9 părți de apă, înmoaie o dischetă demachiantă în lichidul obținut și folosește-o apoi pe post de compresă, direct pe coș. Lasă să acționeze cel puțin 10 minute, apoi poți îndepărta compresa. Operațiunea poate fi repetată de 2-3 ori înainte de culcare.
Pe de altă parte, acidul salicilic nu numai că ucide bacteriile care au cauzat coșul și absoarbe sebumul, însă totodată are și abilitatea de a determina exfolierea pielii, ceea ce înseamnă că a doua zi după ce folosești un asemenea produs, coșul va fi mult mai greu de observat.
Dacă nu ai la îndemână un produs împotriva coșurilor pe bază de acid salicilic, tot ce trebuie să faci este să pisezi o aspirină și să amsteci praful pisat cu puțină apă. Aplică apoi pasta obținută pe coșul care îți dă bătăi de cap și las-o să acționeze peste noapte.
*dacă ai tenul sensibil, acidul salicilic poate fi prea agresiv și îți poate cauza iritații așa că e bine să îl eviți
Cum să folosești machiajul pentru a îți masca coșurile
Chiar dacă s-a estompat peste noapte, coșul tot va fi vizibil a doua zi, așa că trebuie să folosești machiajul pentru a îl face să dispară complet.
Începe prin a curăța bine tenul, cu o dischetă demachiantă înmuiată în apă micelară. Lasă apoi fața să se usuce și aplică un primer, adică o bază de machiaj. Peste baza de machiaj, fie cu ajutorul unei pensule subțiri, fie cu buricele degetelor, vei aplica un strat de anticearcăn sau corector de culoare verde – verdele este cel care neutralizează nuanțele de roșu, care sunt intense atunci când apare un coș. Lasă anticearcănul să patrundă în piele și să se așeze bine pe față, apoi poți aplica fondul de ten, folosind o pensulă specială.
Finisează machiajul cu pudră matifiantă și gata, poți uita de acel coș, precum și de alte mici imperfecțiuni.
*Atenție! Chiar dacă machiajul poate fi folosit pentru a masca anumite coșuri, e important de menționat că produsele de make-up pot încărca portii, determinând blocarea acestora – asta înseamnă că de la machiaj îți pot apărea alte coșuri. De aceea este esențial să alegi produse de make-up cu textură ușoară, de preferat fluidă, care să permită pielii să respire. Demachierea este, de asemenea, obligatorie în fiecare seară, chiar și după ce îți trece acneea.
Comenteaza